Hulp bij Tuinieren - Boeken

Ons sortiment boeken is een kritische keus uit (niet altijd gemakkelijk te krijgen) boeiende titels, door ons gelezen en werkelijk waardevol!

 filter op
per pagina
pagina van 3    
Er zijn 88 artikelen in deze categorie.
812137-groenten
meer info
 
812137-groenten

Groenten

door Mari Maris
Groenten zingt de lof, rijkdom, kleur en veelzijdigheid van
onze dagelijkse en minder alledaagse groenten. In overzichtelijke
hoofdstukken komen meer dan vijftig groentesoorten,
wildpluksels, verse kruiden en eetbare bloemen aan bod, elk
met een portret van plant tot bord en een mooi palet aan uiteenlopende
recepten, van exotisch of een Franse klassieker tot
mediterraan. Daarbij geeft Mari ook nog een flinke lijst met
variaties – voor het geval u naast de ruim zevenhonderd recepten
op zoek bent naar nog meer inspiratie –, serveersuggesties,
informatie over de houdbaarheid en restverwerkingsideeën.
Kortom, een boek dat bruist van de verrassende en veelzijdige
groenterecepten. Niet zo gek als u weet dat Mari zich elke dag
opnieuw laat inspireren door het aanbod van het seizoen.
Alle gerechten zijn zonder dier en voor wie geheel plantaardig
wil eten zijn de vegan gerechten apart aangegeven. Net als de
glutenvrije variaties.
Een boek voor iedereen die weleens groenten eet, vol inspiratie
voor culikenners en met uitgebreide basiskennis voor
(beginnende) koks die nog lang niet alles weten.
Mari Maris’ Groentebijbel was de aanzet voor een inmiddels
gigantische stapel kookboeken over groenten. Toch
weet Mari ook nu weer te verrassen en is het haar gelukt
een groenteboek te maken zoals we dat nog niet eerder
zagen; prachtige portretten van groenten in hun volle
glorie, originele gerechtfotografie, de afwisselende sfeerbeelden
van het Franse platteland en Mari’s dagelijks leven
maken het plaatje af en geven dit enorme naslag werk dezelfde
vrolijke lichtheid waarmee ze haar lezers de meest
uiteenlopende groentegerechten voorschotelt.
Mari werkte haar leven lang als chef, de laatste jaren in
haar eigen groenterestaurant. Ze is ook groenteboerin en
maker van vijf succesvolle kookboeken. Voor Groenten
nam ze fotografie en vormgeving in eigen hand.
Mari wordt ook wel de Ottolenghi zonder lange ingrediëntenlijst
genoemd. De pers kroonde haar tot Groentekoningin
van Nederland.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812137.1  512 pagina's    €  42,50 
bestel
812138-bizarre-edible-plants-unknown-delicacies
meer info
 
812138-bizarre-edible-plants-unknown-delicacies

Bizarre Edible Plants, unknown delicacies

door Joseph Simcox, Patrick Simcox, Irina Stoenescu, Yu Onochi
EEN UNIEK BOEK, ALS RESULTAAT VAN JARENLANGE REIZEN!
Joseph Simcox, de ‘Botanical Explorer’, en zijn team reizen al jaren de wereld rond op zoek naar eetbare wilde planten. Tijdens meer dan 500 expedities heeft hij meer dan 140 landen verkend, waarbij hij deze planten persoonlijk heeft opgespoord, gedocumenteerd en opgegeten.
Dankzij zijn inspanningen worden nu honderden soorten voorheen weinig bekende planten gekweekt en/of geoogst in botanische tuinen, kwekerijen, boerderijen en tuinen over de hele wereld.
Simcox publiceert voor het eerst een fragment van zijn buitengewone bevindingen. De originele tekst werd voor het eerst gepubliceerd door Straight Books in het Japans. In deze nieuwe Engelse editie introduceert Simcox 72 prachtige en weinig bekende planten van over de hele wereld. Hij beschrijft de locatie waar hij elke soort heeft ontdekt, legt uit welk deel van de plant eetbaar is (fruit, bladeren, knollen), hoe deze moet worden bereid, definieert de smaak en geeft opvallende opmerkingen over elk ervan.
Het boek van Simcox opent een venster naar een wereld van enorm genot, een die verwijst naar een heel ander pad voor de toekomst van de mensheid: diversiteit. In het sortiment van ons (Vreeken’s Zaden) vind je veel van de soorten die Joseph weer heeft herontdekt. Elk soort, dat hij uit een bepaalde omgeving heeft meegenomen wordt ruim vergoed aan de plaatselijke bevolking.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812138.1  176 pagina's    €  59,95 
bestel
812140-van-zaaien-tot-oogsten
meer info
 
812140-van-zaaien-tot-oogsten

Van Zaaien tot Oogsten

door Hans van Eekelen
Een praktisch zakboekje voor de (biologische) moestuin. Lekker compact en overzichtelijk! Je leert in een handomdraai bekende soorten groenten kennen. En hoe je ze makkelijk kunt telen, oogsten, bewaren en verwerken. Met extra informatie over nuttige kruiden en insecten. Ideaal om iedere dag mee naar buiten te nemen. Je eigen voedsel kweken is niet alleen erg leuk maar ook hartstikke gezond!
Dit stevig gebonden boekje is een waardige opvolger van het “Groenmoes Praktijkboekje”. Compacte én overzichtelijke informatie:
  • Zaaiperiode per groente, zaaiafstand en gunstige combinaties
  • Natuurlijke bemesting en bescherming tegen ziekten en plagen
  • Oogsten, bewaren en verwerken
    Uiteraard ook geschikt voor een kleine moestuin of balkontuin. Dit gidsje vormt samen met de succesvolle Zaaiagenda (van dezelfde schrijver Hans van Eekelen) de ideale informatiebron voor beginnende en gevorderde tuinders.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812140  187 pagina's   €  17,95 
bestel
812141-open-tuinengids-2024
meer info
 
812141-open-tuinengids-2024

Open Tuinengids 2024

Nederlandse Tuinenstichting
De Nederlandse Tuinenstichting geeft jaarlijks deze kostelijke gids uit! Ruim 400 interessante tuinen, die bezocht kunnen worden (en vermeld willen worden) staan erin: historische, wilde, thematische... voor elk wat wild! Laat je inspireren door bijzondere kwekerijen, landgoederen, oude pastorietuinen met zeeën van stinsenplanten, moderne grassentuinen etc.
De gids is per provincie gerangschikt en je vindt de locaties op een provinciekaartje aangegeven. Erg overzichtelijk en goed voor maandenlang bewonder-genot! Je steunt er ook de NTS mee, die erg veel goed werk doet op het gebied van aanleg, behoud en bezoek van parken en tuinen.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812141.1  288 pagina's    €  19,95 
bestel
812142-open-moestuinengids
meer info
 
812142-open-moestuinengids

Open Moestuinengids

Nederlandse Tuinenstichting
De Nederlandse Tuinenstichting geeft voor het 2e jaar deze kostelijke gids uit! Ruim 100 interessante moestuinen, voedselbossen en wijngaarden die bezocht kunnen worden (en vermeld willen worden) staan erin. Laat je inspireren door de passie en toewijding van (hobby)kwekers, misschien raak je wel aan de praat en kan je veel met elkaar uitwisselen!
Je steunt er ook de NTS mee, die erg veel goed werk doet op het gebied van aanleg, behoud en bezoek van parken en tuinen.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812142.1  81 pagina's   €  9,95 
bestel
812145-zaaiagenda
meer info
 
812145-zaaiagenda

Zaaiagenda

door Hans van Eekelen
Hét standaardwerk voor de moestuin!
“Zaaiagenda” biedt alle informatie die de kweker van groenten graag wil weten: de vroegste zaai- en laatste teeltmomenten of welk groenteras voor welke periode van het jaar het meest geschikt is. Met veel nuttige tips en wetenswaardigheden, veel aandacht voor biologische en historische zaden, vergeten groenten, kleine moestuinen, teelt in potten en bakken.
  • 90 soorten groenten en 1100 groenterassen
  • Aandacht voor biologische en historische groenten, enkele meerjarige gewassen en veel voorkomende kruiden
  • In één oogopslag de alle zaai- en oogstmomenten
  • Teeltplan, teeltwisseling en teeltgroepen
  • Kiemgegevens, biologische en hybride beschikbaarheid, geschiktheid voor pot en bak, winterhardheid, daglengte- en temperatuurgegevens etc.
  • Tips om gespreid kleine hoeveelheden te telen
“Zaaiagenda” is ook zeer geschikt voor stadstuinen, buurtmoestuinen, geveltuinen, minimoestuinen, verticale tuinen, balkontuinen, daktuinen, kindertuinen en schooltuinen.
De schrijver en samensteller Hans van Eekelen is de drijvende kracht achter ‘GROENMOES’, een initiatief dat mensen inspireert om actief bezig te zijn met gezond voedsel. Streekbetrokkenheid is daar onlosmakelijk mee verbonden.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812145.1  264 pagina's    €  29,95 
bestel
812147-zaaiagenda-voor-moestuin
meer info
 
812147-zaaiagenda-voor-moestuin

Zaaiagenda voor de Moestuin

door Diana Stek en Laura Beijn
De Zaaiagenda voor de Moestuin is een onmisbaar na-slagwerk voor zowel de ervaren als beginnende moestuinder. Van ruim 175 soorten groenten, fruit, kruiden en bloemen zijn de zaaigegevens gerangschikt volgens de kalender in plaats van op soort. Door de ordening per periode is in één oogopslag duidelijk wat je wanneer kunt zaaien, poten, stekken of uitplanten. Door gebruik van iconen is de informatie compact weergegeven. En wie een specifieke soort zoekt vindt die gemakkelijk dankzij het uitgebreide register.

Alle informatie is gebaseerd op ruim 25 jaar moestuinervaring van auteur Diana Stek. Alle soorten die aan bod komen zijn daadwerkelijk door haar geteeld. In haar persoonlijke, droge stijl schrijft ze over de vriesdood van bonenkevers, het geluid van een watermeloen, het nut van gebroken bezemstelen en over aardappelenlogica. Maar ook over man Ruud die haar manier van uien poten wat te rommelig vindt: heb je ze laten vallen?

In de Zaaiagenda voor de Moestuin vind je meer dan 2000 zaaischema's van ruim 175 soorten. Maar ook 12 columns van Diana's hand, ruimte voor eigen aantekeningen en meer dan 50 moestuintips.

Nog wat meer informatie:
Vol trots presenteren Diana en Laura deze ZAAIAGENDA VOOR DE MOESTUIN. Het ambitieuze project begon als een lolletje. Diana, bekend van de eindeloze hoeveelheid moestuin-blogs met waardevolle kennis op www.mooiemoestuin.nl heeft een zaaikalender op haar website staan. Laura wilde die voor haar zelf in een iets overzichtelijker vorm gieten en benaderde Diana of zij ook een exemplaar wilde. Na een gezellig gesprek aan de telefoon werd het plan voor de ZAAIAGENDA geboren.
Het klikte tussen de twee. Binnen de vruchtbare samenwerking is de taakverdeling helder: Diana schrijft de teksten en zorgt voor de zaai informatie. Laura doet de vormgeving en het zakelijke deel.

De ZAAIAGENDA VOOR DE MOESTUIN van Diana en Laura onderscheidt zich door zijn eenvoud. Er zijn talloze tuinboeken geschreven en bestaan ook vele soorten moestuin-planners. Wat uniek en ideaal aan deze agenda is, is dat de gegevens gerangschikt zijn op tijd: is het 14 juli en vraag je je af wat je nog kunt zaaien? Pak deze prachtig vormgegeven agenda er bij, sla hem open op ‘midden juli’ en zie alle groenten, kruiden en moestuin-bloemen die je op dat moment kunt zaaien. Als je een soort tijden lang kunt zaaien, kom je hem dus herhaaldelijk tegen. Je zoekt op tijd, niet op soort. Alhoewel, dat kan ook, als je dat wil. Achterin is een uitgebreid register te vinden waar je ook op groenten, kruiden of bloemen kunt zoeken.
Door het gebruik van iconen blijft de informatie compact. Bij de agenda zit een bladwijzer met daarop de legenda. Zo hoef je de icoontjes dus niet uit je hoofd te leren maar heb je de uitleg altijd bij de hand. De agenda is op een heel overzichtelijke manier gevuld met informatie over het zaaien. Wanneer zaai je wat, zaai je het binnen, buiten of onder koud glas. Wanneer kan je het uitplanten, is de bloem eetbaar, trekt hij bijen/vlinders aan, bij welk gewas hoort de groente en nog veel meer.

Informatie over het verzorgen van de planten of het onderhouden van de moestuin staat er niet in. Deze informatie is te vinden op Diana’s uitgebreide website. De agenda is simpel, eenvoudig en onmisbaar voor zowel de beginnende als ervaren moestuinder. De ZAAIAGENDA VOOR DE MOESTUIN is gedrukt op prachtig gerecycled papier van zeer stevige kwaliteit. Er staan vele tips in, twaalf verhalen van Diana in haar karakteristieke, vrolijke en toegankelijke stijl. En er is op veler verzoek ruimte voor aantekeningen.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812147.1  200 pagina's    €  29,95 
bestel
812164-elke-week-bloemen-op-je-bord
meer info
 
812164-elke-week-bloemen-op-je-bord

Elke Week Bloemen op je Bord

door Anna Koster
Veel mensen worden blij van eetbare bloemen, maar weten niet dat veel soorten gewoon in de tuin groeien, in het parkje om de hoek of zelfs op de vensterbank. Dit vrolijke boek inspireert liefhebbers van bloemen, (moes) tuinieren en eetbare natuur om de creatieve mogelijkheden te ontdekken. Elke week eetbare bloemen op je bord, op je taart of in je drankje, het hele jaar rond. De vrolijke beeldcolumns in dit boek nodigen je uit om aan de slag te gaan met eetbare natuur. 52 soorten eetbare bloemen komen voorbij met allerlei weetjes en tips voor elk seizoen. Anna Koster vertelt je op een luchtige manier meer over de plant en haar eigenschappen, hoe je de bloemen kunt plukken en bij welke gerechten ze passen. Hierdoor krijg je meteen zin om te plukken, proeven en misschien zelfs een eetbaar bloemenparadijs maken van je tuin, terras, balkon of vensterbank. Laat je inspireren en fleur je leven op.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812164.1  145 pag. (Paperback)    €  21,95 
bestel
812166-hebben-bijen-onkruid-nodig
meer info
 
812166-hebben-bijen-onkruid-nodig

Hebben Bijen Onkruid Nodig?

door Gareth Richards en Holly Farrel
Dit prachtig gebonden boekje geeft op een originele manier antwoord op veel tuinvragen! Elk hoofdstukje van 2 pagina’s behandelt een vraag en geeft naast de antwoorden ook veel praktische tips... echt een heel praktisch en leesbaar boekje, dat als cadeau ook hoge ogen zal gooien!

De uitgever beschrijft het als volgt:
De ultieme vraagbaak voor diervriendelijk en groener tuinieren. Dit boek geeft antwoord op fascinerende tuinvragen. Ontdek meer dan 100 interessante en leuke manieren om duurzaam te tuinieren.
Nooit eerder waren onze tuinen zo belangrijk voor het dierenleven als nu. Dit boek laat zien hoe je optimaal gebruik kunt maken van je tuin, zowel voor jezelf als voor de planeet. Bijen, vogels en vlinders zijn meer dan ooit van onze tuinen afhankelijk. De natuur beperkt zich niet tot reservaten of natuurgebieden. Iedereen met een tuin, of wat voor buitenruimte dan ook, kan iets doen.
Dit boek staat vol fascinerende weetjes, eenvoudige tips en betaalbare ideeën om ecologisch verantwoord te tuinieren.
Verander je tuin in een leefgebied voor dieren
Meer dan 100 interessante en leuke manieren om duurzaam te tuinieren
Antwoord op fascinerende tuinvragen

Gareth Richards is hovenier, redacteur van de website van de RHS en freelanceschrijver. Hij is gek op tuinen en volkstuintjes. Zijn grote liefdes zijn diervriendelijk tuinieren, bijen en kippen houden, en het kweken van groenten en fruit.

Holly Farrel is opgeleid bij de RHS Garden Wisley. Ze schrijft voor (tuin-)tijdschriften en schreef diverse tuinboeken.

Vertaling: Frank van der Knoop

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812166.1  224 pagina's    €  24,95 
bestel
812167-geillustreerd-botanisch-woordenboek
meer info
 
812167-geillustreerd-botanisch-woordenboek

Geïllustreerd Botanisch Woordenboek

door Corinne Décarpentrie
Dit geïllustreerd botanisch woordenboek is ideaal voor beginners. Je leert de belangrijkste botanische termen en begrippen kennen. Aan de hand van de heldere illustraties leer je de kenmerken te benoemen. Foto’s van bomen en planten helpen om de kenmerken ook in het veld te herkennen.

Dit boek laat je anders naar planten kijken. Als je weet waar je op moet letten, valt je meer op. Er gaat een plantenwereld voor je open.

  • Botanisch woordenboek voor beginnende floristen
  • Een visuele kennismaking met de belangrijkste kenmerken van planten, (korst)mossen en paddenstoelen
  • Met illustraties van botanische termen en foto’s van planten
  • Een belangrijke aanvulling op herkenningsapps
Corinne Décarpentrie is natuurliefhebber en grafisch ontwerper. Haar kennis van wilde planten en plantkunde combineerde ze met haar grafische achtergrond in dit boek, een boek dat ze graag had willen hebben toen ze zich in planten ging verdiepen.

In de Pers:
“Bewust leren kijken met ‘Geïllustreerd botanisch woordenboek’ - Herkenningsapps verslaan hun duizenden. Het grote nadeel is dat bewust kijken niet meer nodig is. Gelukkig verschijnen er nog boeken als het ‘Geïllustreerd botanisch woordenboek’. Voor iedereen die meer van de natuur wil leren op de ouderwetse en onovertroffen manier van het bewust en aandachtig kijken. Het mooie van ‘Geïllustreerd botanisch woordenboek’ is dat het meer doet dan begrippen uitleggen. Het nodigt uit tot bewust kijken en opent een wereld van wonderen. Wie zich verwondert over de natuur, gaat er ook van houden. Wie van de natuur houdt, is er zuinig op. ” - Basnatuurlijk >>

“Als je een boek of een tijdschrift leest over planten of tuinen, kan het gebeuren dat je tureluurs wordt van de begrippen. Vaak denk je ze te begrijpen, maar is dat ook zo? Gelukkig is er nu dit rijk geïllustreerde woordenboek. Een fijn en handig naslagwerk. Een aanrader voor iedereen die een beetje wil meedoen en misschien wel wil meepraten in de boeiende wereld van de planten.” – MergenMetz >>

“Deze toegankelijke gids is een uitstekend hulpmiddel bij het determineren van planten aan de hand van hun uiterlijke kenmerken. De botanische termen worden zeer overzichtelijk aangebracht, de duidelijke illustraties en beschrijvingen brengen de nodige basiskennis in een handomdraai bij. Ik durf het Geïllustreerd botanisch woordenboek tot één van de belangrijkste publicaties rekenen in het domein van recent verschenen natuurboeken.” – natuurpunt.be | Walter Belis >>

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812167.1  96 pagina's   €  17,95 
bestel
812175-groenten-in-hoofdrol
meer info
 
812175-groenten-in-hoofdrol

Groenten in de Hoofdrol

door Peter Bauwens
Voor iedereen die geïnteresseerd is in groente, met theorie en praktijk!
Groenten zijn belangrijk, en we willen weten wat we eten. Steeds meer mensen zijn bezig met voeding, een eigen moestuin, seizoensgebonden eten of local food. Voor hen is er dit boek, met wat theorie, maar vooral veel praktische informatie!
Peter Bauwens vertelt in het kort over de achtergrond van groente, het mondiale voedselprobleem en de mogelijke rol die groente daarin kan spelen. En over verschillende manieren van kweken, van zelfvoorziening tot stadstuin of kweken op de vensterbank. Hierbij horen ook nieuwe gewassen, zoals quinoa, sugarsnaps, bladmosterd, kiemen en microgroenten: snel te kweken, eenvoudig te oogsten, heerlijk en voedzaam.
Daarna zoomt hij in op twaalf soorten groenten, met praktische informatie over hoe je deze groenten kweekt en welke heerlijke recepten je daarmee kunt maken, zodat je zelf aan de slag kunt. Groente is het voedsel van de toekomst!

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812175.1  160 pagina's    €  25,00 
bestel
812180-kiemgroenten-zelf-kweken
meer info
 
812180-kiemgroenten-zelf-kweken

Kiemgroenten zelf kweken

door Folko Kullmann
Superfoods kweken op je eigen vensterbank!
Kiemen en microgroenten zoals tuinkers, alfalfa of taugé zijn niet alleen heerlijke smaakmakers in slaatjes of andere gerechten, ze zitten ook boordevol vitaminen en mineralen. En ook belangrijk: ze zijn gemakkelijk te kweken met slechts een paar benodigdheden. In dit handige boekje vind je veel informatie om meteen aan de slag te gaan: wat je allemaal nodig hebt en een greep uit de soorten kiemen, microgroenten en minibladgroenten die je zelf kunt kweken.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812180.1  47 pagina's   €  14,95 
bestel
812220-een-tuin-van-eten
meer info
 
812220-een-tuin-van-eten

Een Tuin van Eten

door Peter Bauwens
De eerste tuin was een eetbare tuin, een tuin gevuld met de heerlijkste vruchten in een overvloed aan kleur. Steeds meer mensen ontdekken opnieuw de moestuin als een plaats vol smaak en de heerlijkste geuren. Een eigen heel unieke oogst als basis voor opnieuw tot rust komen. In Een tuin van eten leidt Peter Bauwens door een nieuwe wereld waar (bijna) alles kan en niets moet, waar vooral een kleurrijke en indrukwekkende oogst een nieuwe kijk op de eetbare tuin brengt. En van de tuin is het maar een kleine stap naar de tafel!

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812220.1  144 pagina's         
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
812316-vergeten-groenten-interviews
meer info
 
812316-vergeten-groenten-interviews

Vergeten Groenten, Interviews

Maaike van Soest
Kleine, maar keurig uitgevoerde uitgave met op 20 pagina's leuke interviews met kwekers over Vergeten Groenten.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812316  20 pagina's        
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
812322-een-kleine-groentetuin-op-het-terras-balkon
meer info
 
812322-een-kleine-groentetuin-op-het-terras-balkon

Een kleine Groentetuin op het terras of balkon

Nelly en Pierre Tourmente
Om groenten te kweken heb je niet altijd een grote tuin nodig. In dit boek worden verschillende mogelijkheden beschreven voor een groentetuin op een balkon of terras. Tomaten, sla, radijsjes en aardappelen groeien evengoed in potten en plantenbakken en vormen bovendien een kleurrijke decoratie. Aan de hand van duidelijke foto's wordt elke compositie in detail beschreven: welke planten of zaden je nodig hebt, hoe je de groenten of kruiden moet planten, welke verzorging ze vragen, wanneer ze oogstbaar zijn... Bovendien krijg je praktische tips voor de aanschaf van potten, plantenbakken en potgrond, voor het onderhoud van de zelfgekweekte groenten en voor het decoratieve aspect van de groentetuin.
Droom alvast van verse tomaten, courgettes, wortelen en basilicum uit je eigen “moestuin” op het balkon of terras!

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812322.1  120 pagina's         
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
812326-plantenkas-serre-kweekbak-folietunnel
meer info
 
812326-plantenkas-serre-kweekbak-folietunnel

Plantenkas, Serre, Kweekbak en Folietunnel

door Jörn Pinske
Handig en gespecialiseerd boek over het opzetten van een Serre en Plantenkas. De ondertitel van het boek is “Materialen en modellen, Techniek en inrichting, Gebruik het hele jaar door”.
Enkele items in dit boek:
  • Een eigen plantenkas in de tuin: overzicht van de soorten, de zelfgebouwde constructie, de solarkas, regels en voorschriften, standplaats, fundering, materialen en dakbedekking.
  • Bouw en inrichting: constructietips, verlichting, beluchting, luchtvochtigheid, verwarming, zonwering etc.
  • Plantenkassen, broeibakken en folie efficiënt gebruiken, planten beschermen achter glas, kweken in een plantenkas.
  • De meest geliefde planten voor de plantenkas: groenten, kruiden, zomerbloemen, bloembollen kweken, cactussen, orchideeën, bromelia's, insectivoren en kuipplanten.
    Zo’n “one-item-book” komt maar eens in de 20 jaar uit, dus sla je slag!

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812326.1  159 pagina's    €  22,50 
bestel
812327-achter-glas
meer info
 
812327-achter-glas

Achter Glas

Jos van Hoecke
Heb je al een serre of overweeg je de aanschaf? Dit praktijkboek helpt je om het hele jaar door plezier te beleven aan je serre of kas. Velt-lesgever Jos Van Hoecke neemt je bij de hand: hij haalt veel oogst uit zijn serre, en hij leert je stap-voor-stap en seizoen per seizoen hoe jij dat ook kunt doen. Met compost natuurlijk, maar ook met groenbemesters en slimme teeltschema’s. De klassieke serreteelten komen aan bod, en tientallen andere soorten groenten. Jos leert jou de kneepjes van het vak: Hoe moet je luchten, water geven en je bodem en je planten gezond houden? Je leest het allemaal in dit unieke serreboek voor de beginnende en gevorderde tuinier.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812327.1  104 pagina's    €  23,00 
bestel
812328-groenten-kweken-in-kweekbak-folietunnel
meer info
 
812328-groenten-kweken-in-kweekbak-folietunnel

Groenten kweken in de Kweekbak en Folietunnel

door Jörn Pinske
Ben je op zoek naar een manier om het tuinseizoen te verlengen? Of wil je je moestuin uitbreiden of plantjes die later in de tuin worden gezet afharden? Dat kan perfect met de kweekbak! Wij verkopen kant-en-klare modellen in allerlei afmetingen en prijsklassen, maar het is ook helemaal niet moeilijk om je eigen kweekbak te maken. Dit praktijkboek geeft je alle informatie die je nodig hebt:
a) De basisprincipes: standplaats, bouwvormen en materialen, grond en grondverzorging, water geven en ventilatie, bemesten en mulchen.
b) Toepassing van de kweekbak: gebruik met en zonder tuin, verhoogde plantenbak en kweekbak combineren.
c) Met stapsgewijze aanwijzingen: een handig bouwschema en een materiaallijst om je eigen kweekbak te bouwen.
d) De praktijk van februari tot november: maand na maand werken met de kweekbak, van zaaien en planten tot oogsten.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812328  95 pagina's   €  15,95 
bestel
812329-moestuin-planner
meer info
 
812329-moestuin-planner

Moestuin Planner

Uitgever Deltas
Verzamel alle informatie over je groenten, fruit en kruiden om elk jaar weer van een weelderige oogst te kunnen genieten! In dit handige notitieboek kun je alle informatie over je moestuin verzamelen en bewaren. Vul de handige to do-lijsten aan met wat er maand na maand in jouw tuin moet gebeuren en maak een plan van waar je welke groenten, fruit of kruiden wilt zetten. Houd voor alle planten bij welke variëteit je gekozen hebt, waar je ze hebt gekocht en hoeveel je er geplant of gezaaid hebt. Maak ten slotte aantekeningen over de ideale standplaats, verzorging en oogst, en over het snoeien, opbinden en toppen. Zo bereik je keer op keer het beste resultaat!

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812329  144 pagina's   €  19,95 
bestel
812337-smaak-van-het-bos
meer info
 
812337-smaak-van-het-bos

De Smaak van het Bos

door Bernadette Wörndl
Het bos als inspiratiebron voor heerlijke recepten Bossen zijn gewoon goed voor je: je kunt er vertragen, aarden en geïnspireerd raken. De bijzondere recepten van Bernadette Wörndl laten zien hoe gevarieerd het bos als voorraadkast is. Of het nu gaat om bosbessen, sparrentoppen, vlierbloesem, paddenstoelen of wild – de natuur biedt elk seizoen een nieuw palet aan aroma’s. Zo geniet je met al je zintuigen van het bos! De auteur was als kind al gefascineerd door de vele planten en bessen die ze in het bos ontdekte. Tijdens lange wandelingen in het bos verzamelt zij nog steeds manden vol paddenstoelen, kruiden en bloesems. Met deze ingrediënten tovert ze unieke recepten tevoorschijn in dit ‘boskookboek’. Een heerlijke vlierbloesemtaart, cantharellen voor een lekkere fricassee, hertenfilet met een romige pompoenpuree of gekonfijte eend met dennennaalden … Sfeervolle foto's uit het bos, gecombineerd met illustraties van diverse kruiden en planten, maken dit boek tot een ware lust voor het oog. De informatie over wilde planten in het bos krijg je er zomaar bij. Bernadette Wördnl is kookboekenschrijfster en foodstyliste.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812337.1  184 pagina's    €  24,95 
bestel
812338-basisboek-wilde-bladgroenten
meer info
 
812338-basisboek-wilde-bladgroenten

Basisboek Wilde Bladgroenten

door Laurette van Slobbe
In het Basisboek Wilde Bladgroenten leer je over 21 smakelijke, wilde bladgroenten. Je leert hoe je ze in de tuin en in een (eetbaar) landschap kunt telen en beheren en hoe je ze in de keuken bereidt. Met deze groenten kun je het hele jaar verse bladgroenten oogsten!

De 65 veganistische recepten laten zien hoe veelzijdig al deze groenten zijn toe te passen.
Met 176 pagina’s boordevol informatie, overzichten, foto’s en recepten is dit een volledig handboek voor iedereen die meer over de kracht van planten wil leren.

Wilde planten zijn een hoogwaardige bron van voedingsstoffen maar hebben door commerciële landbouw niet de plek die ze verdienen in ons dieet. Dit boek is de perfecte handleiding met uitleg over hoe je 21 van deze smakelijke groenten in het dagelijks leven kunt gebruiken. De wilde bladgroenten verdienen meer ruimte in onze tuinen, klein of groot, en in de eetbare landschappen. Beter voor jou en voor de natuur!

Laurette van Slobbe geeft al ruim 20 jaar workshops over eetbare wilde planten en gezonde voeding, werkt met wilde planten als productontwikkelaar voor horeca en retail.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812338.1  176 pagina's    €  22,50   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
812339-plantaardige-rauwe-voeding
meer info
 
812339-plantaardige-rauwe-voeding

Plantaardige en Rauwe Voeding

door Laurette van Slobbe
Met dit complete en zeer rijk geïllustreerde handboek over plantaardige (evt. ongekookte = rauwe) voeding heb je een stevige basis in handen waarmee je in alle rust en in je eigen tempo op zoek kunt gaan naar een voedingspatroon met méér plantaardig, al dan niet rauw voedsel.

De informatie en theorie in het boek is gebaseerd op wetenschappelijke basis vanuit een holistisch perspectief. De jarenlange praktijkervaring van Laurette van Slobbe met rauwe en plantaardige voeding zorgt voor een nuchtere en praktische handleiding: hoe eet je gevarieerd en ongeraffineerd plantaardig, en hoe doe je dat als je rauw voedsel aan den lijve wilt ervaren. Hoe zorg je voor een verantwoord voedingspatroon, en krijg je echt voldoende van alle voedingsstoffen binnen? Hoe kook je zonder suiker, eieren en zuivel en met welke bijzondere bereidingstechnieken maak je heerlijke en gezonde ‘raw food’ gerechten? De ruim 150 rauwe recepten en 70 gekookte en gebakken plantaardige recepten zorgen samen met de vele schitterende en praktische foto’s voor voldoende inspiratie en veel extra tips. Het boek geeft ook bronnen om jezelf nog verder in deze en aanverwante materie te verdiepen. Dit basis handboek over plantaardige en rauwe voeding gidst je door de jungle van hypes en fabels, en geeft je de handvat(t)en die je nodig hebt voor een verantwoorde voeding.

De nuchtere basis van dit boek geeft rust in een overprikkeld landschap van voedingsadviezen en marketingkreten!

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812339  320 pagina's    €  25,00   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
812340-eten-drinken-met-wilde-planten
meer info
 
812340-eten-drinken-met-wilde-planten

Eten en drinken met Wilde Planten

door Laurette van Slobbe
Laurette van Slobbe frist onze eeuwenoude kennis op over eetbare planten uit de natuur. 61 veel voorkomende planten, die bij u in de berm groeien stelt ze aan ons voor, maar dat niet alleen. Als die schat uit de natuur niet smaakt is het een eenmalige vreugde, daar horen dus goede recepten bij! Hierin voorziet dit kostbare boekje ook: voor elke maand leest u enkele recepten, die aansluiten op de soorten, die in die maand oogstbaar zijn. Dat veel van de wilde planten ook uit zaad van Vreeken's Zaden in eigen tuin te telen zijn behoeft geen betoog… Laurette voegt nog toe: "Wat ik wel leuk vind is als erbij wordt vermeld dat dit boekje laat zien dat je het hele jaar door kunt genieten van wilde planten, waarvan de recepten in de wintermaanden getuigen. Dat onderscheidt mijn boekje van alle anderen over dit onderwerp!" Bij deze dus. De uitgave kwam tot stand i.s.m. het Hof van Twello.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812340  160 pagina's    €  19,95 
bestel
812341-het-grote-wildplukboek
meer info
 
812341-het-grote-wildplukboek

Het Grote Wildplukboek

door Edwin Florès
WEER EEN HERDRUK OP KOMST… VANAF HERFST 2022 HOPELIJK WEER LEVERBAAR. Herziene gebonden editie van 'Het grote wildplukboek'. Het is hip en trendy, je eigen eten sprokkelen in de natuur. Maar hoe pak je dat aan? Edwin Florès beschrijft in dit boek de geheimen van het wildplukken. Hij neemt je mee van het groene bos naar de zilte kust en legt uit dat er veel meer te plukken valt dan alleen bramen, vlier- of bosbessen. Hij behandelt meer dan 200 wilde eetbare planten, bessen, noten, wortels en paddenstoelen. Waar moet je op letten? Wat kun je wél eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? En welke planten hebben juist een heilzame werking? In 'Het grote wildplukboek' vind je op al die vragen antwoord.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812341  304 pagina's    €  32,50 
bestel
812342-het-wildplukkookboek
meer info
 
812342-het-wildplukkookboek

Het Wildplukkookboek

door Edwin Florès
Na het succes van Het grote wildplukboek komt wildplukker Edwin Florès met Het wildplukkookboek. Want als na afloop van het wildplukken je mand of tas gevuld is met bessen, noten, bloemen of paddenstoelen, hoe verwerk je deze dan tot een lekkere maaltijd?
In bijna 300 recepten laat Edwin Florès samen met topkok Ron Blaauw en Bobby Rust van Rongastrobar zien hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in en tot de meest heerlijke gerechten.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812342  368 pagina's (hardcover)    €  32,50 
bestel
812343-wildpluk-compendium
meer info
 
812343-wildpluk-compendium

Wildpluk Compendium

door Marion de Kort
Imponerend
Het Wildpluk Compendium heeft als ondertitel ‘de complete eetbare flora van de Lage Landen’. Marion de Kort heeft zich geen moeite bespaard om een ronduit imponerend boek samen te stellen, waarin je van vrijwel elke plant kunt opzoeken of het eetbaar is en wat de onderscheidende inhoudsstoffen zijn. Geweldig!

Compleet
De ondertitel had misschien beter ‘de complete (on-)eetbare flora van de Lage Landen’ kunnen zijn. Want alle planten staan er in, dus ook die je beter niet kunt eten. Er zijn in Nederland bijna 3.900 plantensoorten, waarvan 1581 vaatplanten, 970 groenwieren, 623 mossen en 720 overige planten. Als we van dit boek de index op Latijnse naam snel tellen, dan komen we op zo’n 45 kolommen van 45 namen = 2025 stuks. De Kort geeft zelf aan dat ze zich op landplanten (vaatplanten) richt en de wieren niet uitputtend heeft opgenomen. Je mag dus zeggen dat het inderdaad ‘de complete flora’ is. En dus een compendium = een alles samenvattend geheel.

Geen Veldgids
Het boek is echter geen veldgids waarmee je kunt vaststellen welke plant je hebt gevonden (determineren). Het boek is ook geen medisch handboek voor natuurgenezers. En het is ook geen kookboek met kant-en-klare recepten. Maar het laat van elke plantensoort zien welke werkzame bioactieve stoffen erin zitten (fytonutriënten), of je de plant (daarom) kunt eten en hoe je de plant dan kunt gebruiken. En meer.

Over de schrijfster
Marion de Kort vertaalde eerder het van origine Duitstalige Eetbare Wilde Planten, een uitermate handig boek om de meest voorkomende tweehonderd eetbare planten te herkennen en te zien wat je ermee kunt. De Kort werkt zorgvuldig, ze vertaalde en hertaalde en verwijderde alpine planten en vulde het aan met kustplanten. Die zorgvuldigheid vinden we ook in dit compendium terug.

Kortom
Achterin zijn twee indices: een op Latijnse en een op Nederlandse naam. En – hoera! – twee leeslinten. Daarmee is het een onmisbaar boek voor iedereen die minder of meer uit de natuur wil eten. Punt uit.

(iets aangepaste tekst van Norbert Mergen)

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812343.1  518 pagina's    €  55,00   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
812344-welke-eetbare-wilde-plant-is-dat-anwb-gids-voor-eten-uit-natuur
meer info
 
812344-welke-eetbare-wilde-plant-is-dat-anwb-gids-voor-eten-uit-natuur

Welke eetbare wilde plant is dat? (Anwb gids voor eten uit de natuur)

door Christa Bastgen en Stefanie Zurlutter
Een heel praktisch en handzaam boekje voor het herkennen van wilde eetbare planten! Met deze ANWB-gids voor eten uit de natuur kun je de natuur in trekken om te zien wat je aan eetbaars kunt plukken. Er worden ruim 300 wilde planten, struiken en bomen beschreven waarvan je de bladeren, vruchten of noten kunt eten. Met speciale aandacht voor alle giftige planten die je tegen kunt komen, en alle benodigde informatie om veilig te kunnen snoepen uit de natuur.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812344  256 pagina's   €  19,95 
bestel
812346-verrot-lekker
meer info
 
812346-verrot-lekker

Verrot Lekker

door Christian Weij
"Fermenteren is een opvallende trend. We zien topchefs als Jonnie Boer heel erg in de weer met fermenteren." (aldus Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher). Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel. Alles wat we lekker vinden, is vaak gefermenteerd. Zoals: vanille, koffie, wijn, bier, kaas, brood, peper, etc. Het enige wat je nodig hebt is zout, water, groente (of fruit), steriele potten en tijd. Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan de orde: niet alleen groente en fruit, ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij geeft je zijn basisregels en maakt je thuis in de wereld van het fermenteren. Weij: "Neem een witte kool. Die kun je natuurlijk gewoon laten rotten, maar dan kun je hem na een week of zes weggooien. Je kunt hem ook gecontroleerd laten rotten: als ik er zout bij breng, kan de melkzuurbacterie als enige overleven en die zet de koolhydraten om in melkzuur. En zo ontstaat zure kool."

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812346.1  368 pagina's    €  32,50 
bestel
812347-handboek-inmaken-bewaren-beste-methodes-recepten
meer info
 
812347-handboek-inmaken-bewaren-beste-methodes-recepten

Handboek Inmaken & Bewaren, de beste methodes en recepten.

door Petra Casparek en Erika Casparek-Türkkan
Zelfgemaakt lekkers voor uw voorraadkast of om cadeau te geven!
Traditioneel maakten onze grootmoeders en overgrootmoeders groenten en fruit tijdens het oogstseizoen in om er in de koude wintermaanden nog van te kunnen genieten. Tegenwoordig heeft dat genieten van zelfgemaakte delicatessen aan belang gewonnen.
Met inmaakrecepten kan je immers een voorraad aanleggen van de heerlijkste vruchtenjam, -gelei, -marmelade en -moes. Of leg eens pruimen of perziken in siroop of alcohol in, of maak je eigen likeur. Bij de groenten zijn er de traditionele zuurkool, ingelegde augurken, pickles en zuiderse antipasti. Met de juiste technieken kan je ook fonds, sauzen en bereide gerechten voor langere tijd houdbaar maken, zodat je op dagen dat je niet veel tijd hebt snel een heerlijke maaltijd tevoorschijn tovert. Verder vind je in dit boek recepten voor terrines van vlees en vis en voor huisbereide smaakmakers, zoals ketchup, mosterd, pesto, chutney, kruidenazijn en -olie.
En natuurlijk lees je in dit boek ook alles over de belangrijkste inmaak- en bewaartechnieken, zoals inleggen, roken, drogen en fermenteren.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812347.1  144 pagina's    €  24,95 
bestel
812348-inmaken-fermenteren
meer info
 
812348-inmaken-fermenteren

Inmaken & Fermenteren

door Petra Casparek
Inmaken en fermenteren.
Genieten van kleurrijke schatten uit de voorraad!
Experimenteer met inheemse groenten en fruit als die op hun lekkerst zijn! Ontdek nieuwe en vergeten smaakwerelden en geniet het hele jaar van zelfgemaakte producten! Ingelegde komkommer, gefermenteerde kool en kimchi, perziken met rozemarijn en gedroogde appelringen uit de eigen keuken zijn nergens mee te vergelijken en goed voor de gezondheid.
Alles om mee te beginnen...
... basiskennis over inleggen, inmaken, fermenteren en drogen, stap voor stap uitgelegd. Daarnaast nuttige tips en keukentrucs en een overzichtelijke seizoenkalender.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812348.1  128 pagina's    €  22,95 
bestel
812349-waterkefir-melkkefir-lekker-gezond-zo-klaar
meer info
 
812349-waterkefir-melkkefir-lekker-gezond-zo-klaar

Waterkefir & Melkkefir, lekker, gezond en zó klaar

door Peter Bauwens
Lekker, gezond en zo klaar: Kefir is vooral bekend als een frisse, lichtzure drank op basis van melk. Dankzij de toevoeging van kleine kefirkorrels ('yoghurtbloemetjes' in de volksmond) is die melk beter verteerbaar. Maar kefir doet meer. Kefir brengt evenwicht in het lichaam, werkt vitaliserend en optimaliseert de lichaamsfuncties. Met andere woorden, kefir is ideaal om dagelijks te drinken.
In dit boekje vind je een heleboel recepten met zowel melk- als waterkefir. Eerst leer je stap voor stap hoe je beide soorten bereidt. Daarna kan je creatief aan de slag met de heerlijke en originele recepten. Wat denk je bijvoorbeeld van kefir-ijs, kefirkwarktaart, kefircake of kefirvruchtensappen? Er zijn talloze mogelijkheden en je kan eindeloos combineren met verse of gedroogde vruchten, kruiden en sappen. Zelfs met sojamelk of dranken op basis van granen of noten kan je een frisse kefirdrank bereiden. Volg de seizoenen en je fantasie en je kan rekenen op een enorme variatie aan friszure melkkefir- en sprankelende waterkerfirbereidingen. Op die manier is kefir niet alleen enorm gezond, maar ook heerlijk om te drinken of te gebruiken als basis voor smakelijke gerechten.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812349.1  72 pagina's   €  16,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
812350-kombucha-zelf-maken
meer info
 
812350-kombucha-zelf-maken

Kombucha, zelf maken

door Louise Avery
Kombucha is een sprankelende, gefermenteerde thee vol probiotica en antioxidanten. Het drankje was 2000 jaar geleden al bekend in China en werd vanwege zijn gezondheidsvoordelen de 'thee van de onsterfelijkheid' genoemd. Tegenwoordig wint kombucha ook bij ons steeds meer aan populariteit als gezond, natuurlijk tonicum. Je brouwt deze speciale thee gemakkelijk thuis, met als belangrijkste ingrediënt een cultuur van goede bacteriën. Je kunt bovendien heerlijke smaken toevoegen met fruit, groenten of kruiden. Zo maak je zelf de kombucha die perfect bij jou past!
In dit boek geeft Louise Avery, eigenares van de minikombuchabrouwerij Lois & The Living Teas, je een inleiding tot kombucha en tot het brouwproces. Daarnaast deelt ze 25 van haar beproefde recepten, waarmee je zelf aan de slag kunt.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812350.1  82 pagina's    €  17,95 
bestel
812355-oogst-lekker-gezond-van-eigen-bodem
meer info
 
812355-oogst-lekker-gezond-van-eigen-bodem

Oogst! Lekker en gezond van eigen bodem

door Annemarie Bergfeld en Wim Lanser
Het boek laat zien welke mooie producten in ons eigen land uit de aarde komen. Eten dat niet de halve wereld over hoeft te reizen alvorens op ons bord te belanden, eten dat met liefde en passie is gekweekt door boeren en tuinders. In Oogst! vertellen zestien van deze ondernemers hoe zij hun producten telen. Nuchtere en realistische mensen die door hard werken bloeiende bedrijven hebben opgebouwd. Mensen die boven alles gezond en (h)eerlijk voedsel produceren, dat ze op hun eigen erf verkopen.
In ons land worden prachtige producten geteeld: van ‘gewone’ Hollandse kersen en boerenkool tot meer exotische etenswaren als pompoenen, knoflook, wijn en shiitake. Oogst! laat zien hoe dit in zijn werk gaat. Naast de verhalen van de boeren en wetenswaardigheden over de producten bevat het boek het favoriete recept van elke boer of boerin, nog meer ‘lekkere’ adressen en een wandel- of fiets-tip in de buurt.
Margo Reuten, de eerste Nederlandse vrouwelijke chefkok met twee Michelinsterren van restaurant Da Vinci in Maasbracht, schrijft in het voorwoord: ‘Prachtig om te lezen met hoeveel passie alle ondernemers in dit boek hun eigen natuurproduct verzorgen en verbouwen, om het vervolgens te verwerken tot eerlijke en heerlijke gerechten, zoals ik ze ook graag maak. Met precies zulke natuurproducten als u in dit boek tegenkomt.’
Wim Lanser (Amersfoort) en Annemarie Bergfeld (Oosthem, Frl.) werken al langer samen voor verschillende tijdschriftproducties. Wim legt zich in zijn foto’s toe op de onderwerpen natuur, reizen en theater. ‘Pure’ fotografie is wat hij maakt: met het oog voor detail de juiste sfeer vastleggen zonder de werkelijkheid geweld aan te doen. Annemarie schrijft voor diverse tijdschriften en vakbladen over o.a. reizen, plattelandsontwikkeling, natuur en milieu. Hun beider passie voor de natuur en alles wat de natuur voortbrengt, leidde tot hun eerste gezamenlijke boek: Oogst!

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812355.1  176 pagina's    €  19,95 
bestel
812430-zelf-zaden-telen
meer info
 
812430-zelf-zaden-telen

Zelf Zaden Telen

Vele schrijvers…
Dit unieke boekje vertelt je over de kunst van het zaden telen: plannen, bestuiven met de hand of door de natuur, schonen en bewaren van zaden van de meest voorkomende moestuingroentes. Daarmee kan je je eigen oogst opnieuw uitzaaien en zo, jaar na jaar, het wonder van de natuur volgen en beleven.
Aan de orde komen o.a. een botanische en biologische introductie, het belang van bestuivers, zaadgoedmanipulatie en hybriden, isolatieafstanden en teeltplanning, benodigdheden, zaad schonen en bewaren. Vervolgens instructies voor de meest voorkomende families en meest gewilde soorten : bonen, bieten, kolen, wortelen, sla, uien, komkommers, tomaten. Duidelijke uitleg met veel praktische tips, je krijgt meteen zin om te beginnen…
Waarom verkoopt een zadenwinkel dit boekje eigenlijk? Wij delen graag onze passie en hopen door jullie hobbymatige kruisingen van leuke resultaten te horen!

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812430.1  144 pagina's   €  19,95 
bestel
812480-teelt-van-tabak
meer info
 
812480-teelt-van-tabak

De Teelt van Tabak

door Ir. H.J.A. Slits
Kopie van een historisch teeltboekje uit 1943. In 16 pagina’s leest u alles over de teelt, het drogen en bewerken van (rook)tabak. Niet gezond ter navolging maar wel heel interessant.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812480.1  16 pagina's   €  2,95 
bestel
812490-cyclamen-handboek-voor-liefhebbers
meer info
 
812490-cyclamen-handboek-voor-liefhebbers

Cyclamen, handboek voor liefhebbers

door Paul Hendrikx
Dit is het enige boek over Cyclamen in het Nederlands, met een botanische omschrijving van het geslacht, een determinatietabel en soortbeschrijvingen volgens alfabet gerangschikt. De cultuur en verzorging van alle soorten in de tuin, koude bak en kas (inclusief vermeerdering) is overzichtelijk terug te vinden. Daarnaast bevat het boek een aantal nuttige tabellen zoals de determinatie- en cultuurtabel waarin werkelijk alles over de cultuur per soort bij elkaar staat. Ook aan bescherming wordt duidelijk aandacht besteed. Het boek is geïllustreerd met duidelijke verspreidingskaarten in kleur, pentekeningen en veelal nog niet eerder in boekvorm verschenen foto's. Een handzaam boek, dat bij uitstek is bedoeld voor de tuinier of liefhebber en dat als handboek gemakkelijk op vakantie meegenomen kan worden.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812490  112 pagina's   €  17,50   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
812500-passiebloemen
meer info
 
812500-passiebloemen

Passiebloemen

door John Vanderplank
Prachtig gespecialiseerd boek over deze koninklijke bloem. 224 blz. met vrijwel om de pagina een kleurenfoto, lux gebonden met harde kaft 22x29 cm Een standaardwerk met beschrijving van zo’n 200 verschillende passieflora, veel kweekinformatie en hoofdstukken over passievruchten en de passie-bloemvlinders. Beperkte oplage. Niet in de reguliere boekhandel.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812500.1  224 pagina's    €  19,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
812550-kamerplanten-stekken
meer info
 
812550-kamerplanten-stekken

Kamerplanten Stekken

door Céline (van I do itMyself)
Kamerplanten stekken is een snelle, budgetvriendelijke en ecologische manier om meer groen in huis te halen. Knip een stukje van je favoriete kamerplant af, wacht tot het stekje wortels aanmaakt, zet het in een pot en voor je het weet heb je een volledig nieuwe plant. Zo eenvoudig is het! Céline, bekend van de blog en Instagram-pagina “I do it myself”, legt je in dit boek aan de hand van gedetailleerde beschrijvingen en foto's uit hoe je de meest voorkomende kamerplanten kan stekken. Daarnaast geeft ze je ook tips over de plaatsing en de verzorging van je groene vrienden. Monstera, pannenkoekplant, Ficus, Sansevieria, Philodendron, Calathea… Plant je stekjes en zie ze groeien!

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812550  64 pagina's   €  14,95 
bestel
812557-hello-plant-lovers
meer info
 
812557-hello-plant-lovers

Hello Plant Lovers

door Mama Botanica (Iris van Vliet)
Klein geluk? Groene liefde? Ontspanning? Wat betekent het voor jou om met je planten bezig te zijn? En wat kunnen wij als plantenliefhebbers van elkaar leren?
Met dit boekje krijg je nieuwe inspiratie en laat je groene vingers opbloeien met de ervaringen en verzorgingstips uit de plantencommunity.
Voor dit kamerplanten boek ging Iris van Mama Botanica op zoek naar inspirerende verhalen van mede-plantenliefhebbers uit Nederland en België. Meer dan 20 inspirerende plantenliefhebbers delen hun kennis en ervaring. Verwacht dus veel te leren, maar ook veel te herkennen en nieuwe invalshoeken op herkenbare problemen te ontdekken. Elke liefhebber deelt zijn groene avonturen en persoonlijke plantenverzorgingstips, omringd door de mooiste foto’s en illustraties.
Het boek is met liefde gemaakt voor iedereen die van kamerplanten houdt. Na het lezen voel je je nog sterker verbonden met de plantencommunity en kijk je met nieuwe ogen naar je eigen plantencollectie.

Over de schrijfster:
Auteur Iris van Vliet is als Mama Botanica een van de bekendste plantenbloggers van Nederland met meer dan 65.000 volgers op Instagram en 1 miljoen views op YouTube. Met Mama Botanica wil Iris iedereen inspireren om zich te omringen met planten. Iris groeide op in een urban jungle avant la lettre, richtte een plantenasiel op en geeft als Mama Botanica advies over het verzorgen & stekken van kamerplanten via Instagram, Facebook en YouTube. In 2019 kwam haar eerste boek Stek je plant uit, dat door plantenliefhebbers wordt omschreven als 'de stekjes-bijbel'.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812557.1  192 pagina's    €  26,95 
bestel
812560-een-huis-vol-planten
meer info
 
812560-een-huis-vol-planten

Een huis vol planten

door Mama Botanica (Iris van Vliet)
Hoeveel licht heeft je plant nodig, en staat hij wel op de goede plek? Wat betekent ‘halfschaduw’ of ‘indirect licht’ eigenlijk? Wat kun je doen om het junglegevoel in huis te halen?

Dit tweede boek van Mama Botanica (Iris van Vliet) is een fullcolour hardcover kamerplanten boek met alles wat je moet weten over de lichtinval in je huis. Je leert het licht in je huis te analyseren, om zo je kamerplanten en hun lichtbehoeftes beter te begrijpen. Voortaan weet je precies welke plant op welke plek in je huis gelukkig wordt.

Het huis van Iris – Mama Botanica - is een ware urban jungle met meer dan 150 kamerplanten die ze met liefde verzorgt. Als inspiratie voor jouw eigen urban jungle bevat haar nieuwe boek naast de informatie over lichtinval ook een ‘house plant tour’ langs de planten in haar huis, met achtergrondverhalen en verzorgingstips. Verwacht niet alleen de succesverhalen. Ook de mislukkingen deelt ze met je – niet alles hoeft goed te gaan en dat is best oké.

Over de schrijfster:
Auteur Iris van Vliet is als Mama Botanica een van de bekendste plantenbloggers van Nederland met meer dan 75.000 volgers op Instagram en 1 miljoen views op YouTube. Met Mama Botanica wil Iris iedereen inspireren om zich te omringen met planten. Iris groeide op in een urban jungle avant la lettre, richtte een plantenasiel op en geeft als Mama Botanica advies over het verzorgen & stekken van kamerplanten via Instagram, Facebook en YouTube. In 2019 kwam haar eerste boek Stek je plant uit, dat door plantenliefhebbers wordt omschreven als 'de stekjes-bijbel'.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

812560  160 pagina's         
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
812137-groenten
812138-bizarre-edible-plants-unknown-delicacies
812140-van-zaaien-tot-oogsten
812141-open-tuinengids-2024
812142-open-moestuinengids
812145-zaaiagenda
812147-zaaiagenda-voor-moestuin
812164-elke-week-bloemen-op-je-bord
812166-hebben-bijen-onkruid-nodig
812167-geillustreerd-botanisch-woordenboek
812175-groenten-in-hoofdrol
812180-kiemgroenten-zelf-kweken
812220-een-tuin-van-eten
812316-vergeten-groenten-interviews
812322-een-kleine-groentetuin-op-het-terras-balkon
812326-plantenkas-serre-kweekbak-folietunnel
812327-achter-glas
812328-groenten-kweken-in-kweekbak-folietunnel
812329-moestuin-planner
812337-smaak-van-het-bos
812338-basisboek-wilde-bladgroenten
812339-plantaardige-rauwe-voeding
812340-eten-drinken-met-wilde-planten
812341-het-grote-wildplukboek
812342-het-wildplukkookboek
812343-wildpluk-compendium
812344-welke-eetbare-wilde-plant-is-dat-anwb-gids-voor-eten-uit-natuur
812346-verrot-lekker
812347-handboek-inmaken-bewaren-beste-methodes-recepten
812348-inmaken-fermenteren
812349-waterkefir-melkkefir-lekker-gezond-zo-klaar
812350-kombucha-zelf-maken
812355-oogst-lekker-gezond-van-eigen-bodem
812430-zelf-zaden-telen
812480-teelt-van-tabak
812490-cyclamen-handboek-voor-liefhebbers
812500-passiebloemen
812550-kamerplanten-stekken
812557-hello-plant-lovers
812560-een-huis-vol-planten

Artikelnr Naam Prijs
812137.1 Groenten, 512 pagina's
€ 42,50
812138.1 Bizarre Edible Plants, unknown delicacies, 176 pagina's
€ 59,95
812140 Van Zaaien tot Oogsten, 187 pagina's
€ 17,95
812141.1 Open Tuinengids 2024, 288 pagina's
€ 19,95
812142.1 Open Moestuinengids, 81 pagina's
€ 9,95
812145.1 ZaaiAGENDA, 264 pagina's
€ 29,95
812147.1 Zaaiagenda voor de Moestuin, 200 pagina's
€ 29,95
812164.1 Elke Week Bloemen op je Bord, 145 pag. (Paperback)
€ 21,95
812166.1 Hebben Bijen Onkruid Nodig?, 224 pagina's
€ 24,95
812167.1 Geïllustreerd Botanisch Woordenboek, 96 pagina's
€ 17,95
812175.1 Groenten in de Hoofdrol, 160 pagina's
€ 25,00
812180.1 Kiemgroenten zelf kweken, 47 pagina's
€ 14,95
812220.1 Een Tuin van Eten, 144 pagina's
niet leverbaar
812316 Vergeten Groenten, Interviews, 20 pagina's
niet leverbaar
812322.1 Een kleine Groentetuin op het terras of balkon, 120 pagina's
niet leverbaar
812326.1 Plantenkas, Serre, Kweekbak en Folietunnel, 159 pagina's
€ 22,50
812327.1 Achter Glas, 104 pagina's
€ 23,00
812328 Groenten kweken in de Kweekbak en Folietunnel, 95 pagina's
€ 15,95
812329 Moestuin Planner, 144 pagina's
€ 19,95
812337.1 De Smaak van het Bos, 184 pagina's
€ 24,95
812338.1 Basisboek Wilde Bladgroenten, 176 pagina's
niet leverbaar
812339 Plantaardige en Rauwe Voeding, 320 pagina's
niet leverbaar
812340 Eten en drinken met WILDE PLANTEN, 160 pagina's
€ 19,95
812341 Het Grote Wildplukboek, 304 pagina's
€ 32,50
812342 Het Wildplukkookboek, 368 pagina's (hardcover)
€ 32,50
812343.1 Wildpluk Compendium, 518 pagina's
niet leverbaar
812344 Welke eetbare wilde plant is dat? (ANWB gids voor eten uit de natuur), 256 pagina's
€ 19,95
812346.1 Verrot Lekker, 368 pagina's
€ 32,50
812347.1 Handboek Inmaken & Bewaren, de beste methodes en recepten., 144 pagina's
€ 24,95
812348.1 Inmaken & Fermenteren, 128 pagina's
€ 22,95
812349.1 Waterkefir & Melkkefir, lekker, gezond en zó klaar, 72 pagina's
niet leverbaar
812350.1 Kombucha, zelf maken, 82 pagina's
€ 17,95
812355.1 Oogst! Lekker en gezond van eigen bodem, 176 pagina's
€ 19,95
812430.1 Zelf Zaden Telen, 144 pagina's
€ 19,95
812480.1 De Teelt van Tabak, 16 pagina's
€ 2,95
812490 Cyclamen, handboek voor liefhebbers, 112 pagina's
niet leverbaar
812500.1 Passiebloemen, 224 pagina's
niet leverbaar
812550 Kamerplanten Stekken, 64 pagina's
€ 14,95
812557.1 Hello Plant Lovers, 192 pagina's
€ 26,95
812560 Een huis vol planten, 160 pagina's
niet leverbaar

pagina 2 van 3    

ECO-producten
Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels.
Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl


OKÉ-seeds+
Deze producten zijn geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze producten internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.
 
draai afbeelding 90 graden tegen de klok invorigestart slideshowvolgendedraai afbeelding 90 graden met de klok mee
loading
sluiten
stop slideshowstart slideshow