Links

Hier vind je een overzicht van websites die interessant zijn om te bekijken.

We hebben de websites opgedeeld in de volgende rubrieken:

Wilt u ook op deze pagina vermeld worden? Of wilt u ons vermelden op uw pagina?
Stuur een mailtje naar info@vreeken.nl.

 


Aantrekkelijke Tuinen

Stadstuin Helmond

Stadstuin Helmond is een moestuin midden in het centrum van Helmond. Typisch Stadslandbouw. Jack en Nicole telen daar oergrondische groenten en kruiden op ecologische wijze.
De groenten en kruiden worden ter plaatse geoogst en verkocht in het winkeltje. Ze geven lezingen, cursussen, speurtocht, rondleidingen etc. Ze willen vooral iedereen weer laten genieten wat de smaak van vroeger is.

Tuin Pepels

Flink grote verzameltuin (2,5 ha) bestaande uit groente en kruiden met extra aandacht voor vergeten groenten… Verder een druiventuin, kleinfruit en een flinke grootfruitweide. Onze passie is een mooie verzameling rozen en borders op kleur. De tuin is aangekleed met kunstwerken en ornamenten.
Tenslotte: een waar Museum met oude gebruiksvoorwerpen en uitkijktoren over de Maasvallei.

Kasteel Hex

Elk jaar, in het 2e weekend van juni en september, zijn de tuinen van Kasteel Hex geopend voor publiek. Kwekers van diverse nationale collecties, zetten dan hun mooiste producten te koop. Tevens zijn er tentoonstellingen, demonstraties en lezingen door professionals uit (meestal) Nederland en België over veel interessante onderwerpen.

De Historische Groentenhof

Jac Nijskens zwaait de scepter over deze prachtige overzichtstuin te Beesel (bij Roermond). Een grote verzameling aardappels, Vergeten Groenten, historisch fruit en mooie kruiden zijn op speelse en fraaie manier geplant. Kookworkshops, rondleidingen en het Grote Vergeten Etenfeest zijn enkele activiteiten van deze tuin. Het meeste plantgoed komt van Vreeken's Zaden, er worden ook zaden van ons verkocht.

De Tuinen in Demen

De Tuinen in Demen bieden de ware plantenliefhebbers iets bijzonders. Prachtige combinaties van bijzondere en gewone vaste planten, eenjarigen en rozen, heel veel rozen in de verschillende delen van de tuin met elk zijn eigen kleur en sfeer. De liefhebber van groenten kan zijn hart ophalen in de cirkelvormige groentetuin op kleur. In de gezellige theeschenkerij kun je heerlijk even bijkomen. Er zijn geregeld speciale activiteiten. 

 


Kennis / informatief

Insecten(beten)

Hier vinden tuinliefhebbers belangrijke informatie over hoe je aanraking met insecten in de moestuin zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Ook kan je hier meer lezen over het herkennen en behandelen van een insectensteek of -beet.

Moestuinieren met Kinderen

Hier vind je een beknopte en een uitgebreide online moestuincursus evenals leuke en leerzame activiteiten voor kinderen. Deze zijn opgedeeld in de leeftijd 4-6 jaar en 6-12 jaar. Ze zijn bedoeld voor (groot)ouders, kinderopvang en onderwijs. In de webshop vind je mooie, gedegen moestuinspullen. Moestuinieren met kinderen werkt samen met moestuincoaches die kunnen helpen met het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van de moestuin en met de uitvoering van kinderactiviteiten.

KleineTuinen.nl

Alles over tuinieren in een kleine tuin. Heb je alleen een balkon, dakterras, patiotuin of een kleine tuin, maar wil je graag tuinieren? Ook in de kleine tuin is heel veel mogelijk! Deze website richt zich speciaal op de Kleine Tuin en biedt volop inspiratie, tuinideeën en tuintips voor kleine tuinen, stadstuinen en dak- of balkontuinen. Je vindt er uitleg en beschrijvingen van veelvoorkomende tuintaken, een tuinkalender en heel veel tuininspiratie. Ale tuintips zijn makkelijk te volgen en er zijn zowel tips voor beginnende tuiniers, als voor gevorderden. Zo maak je van jouw kleine tuin toch een echte droomtuin!

Centraal Beheer

Geïnteresseerden kunnen hier makkelijk, snel en direct informatie en tips (aangeleverd door tuinexperts) vinden over hoe hun tuin verduurzaamd kan worden.

Uit Eigen Tuin

Onder die titel verzorgt Jan Kuiperij uit Doetinchem een gevarieerde bijeenkomst over de groentetuin. Boeiend, gepassioneerd en avondvullend. Graag bevelen we Jan Kuiperij aan voor een avondje genieten bij je vereniging, club etc.

Klik hier voor meer informatie

De Boon in de Tuin

Vers, Lokaal én Biologisch. Op dit blog lees je er alles over. Hier deelt Kees de Boon zijn ervaringen uit de moestuin en geef hij moestuintips om het zelf (nog) beter te doen. Natuurlijk is er ook ruimte voor heerlijke recepten, handige zaaikalenders en nog veel meer. Gewoon een no-nonsense tuinblog: rauw & puur!

Claudia Reina

Claudia Reina is altijd met eten bezig: zij droomt recepten en bedenkt smaakvolle combinaties. In haar eigen smultuin kweekt zij op biologisch-dynamische wijze groente en fruit. Claudia schrijft reportages voor Moestuin en andere groentijdschriften en geeft daarnaast ‘smultuincursussen’ en workshops over biologische ingrediënten. Voor meer informatie kunt U terecht op www.smultuin.nl.

Moestuin Forum

Forum en vraagbaak voor moestuinliefhebbers.

The Vegetable Garden

Ongeveer 15 jaar geleden vond Frank van Keirsbilck in een kruidenkwekerij het plantje ‘crosne’ of Japanse andoorn (stachys affinis). Dit plantje produceert eigenaardig uitziende knolletjes, die perfect eetbaar zijn, en het is nog eens zeer gemakkelijk te kweken ook! Dit heeft hem op weg gezet om minder bekende eetbare gewassen te ontdekken, soms was de zoektocht eenvoudig, soms kostte het hem jaren om een bepaald iets te vinden. Nu wil hij enige van zijn ervaringen delen en hopelijk de diversiteit van sommige tuinen en onze voeding verhogen.

 


Culinair

Het Huis van Proeven

Beeldend kunstenaar Sandra Schouten maakt theatrale eetconcepten die tot de verbeelding spreken: authentiek, zinnenstrelend en op maat gemaakt. In een theatrale setting presenteren performers licht vervreemdend en tegelijkertijd verlokkelijk voedsel. De gasten of toeschouwers worden verleid zich over te geven aan een ervaring waarbij al hun zintuigen worden aangesproken. Naast concepten voor de kunstsector en bedrijven kunnen particulieren ook een diner thuis bestellen onder de naam 'een vreemde hand in de keuken'

Restaurant de Kas

In de Amsterdamse Stadskwekerij uit 1926 is een restaurant gevestigd. Het serveert superverse menu's van eigen teelt.

 


Levenstijl

Permacultuur

Met permacultuur kun je een lekkere eetbare tuin ontwerpen die niet alleen mooi, maar ook nuttig is. Ook kun je met permacultuur leren hoe je op een effectieve manier flink wat energie en geld kunt besparen in je huis. Het slimme ontwerpsysteem van permacultuur biedt vele leuke en praktische mogelijkheden om zelf te bouwen aan een wereld die ook op de lange termijn goed is vol te houden.

Veilig en verantwoord tuinieren

Ontspannen en met een gerust hart je tuinwerkzaamheden verrichten is belangrijk. Deze website geeft we veel informatie rondom verantwoord tuinieren voor mens en milieu. Zo geven ze diverse tips rondom de ergonomie en veiligheid.

 


Clubs

Berkelhof

Berkelhof is een actieve volkstuinvereniging met enthousiaste tuinders van verschillende nationaliteiten. Het volkstuincomplex ligt op de kruising Noordeindseweg - Planetenweg (naast het gemaal) in Berkel en Rodenrijs. De sfeer op Berkelhof is gemoedelijk en de tuintjes weerspiegelen de gevarieerdheid aan mensen in ons dorp. Zoekt u nog een volkstuin in de regio van gemeente Lansingerland? Kom dan eens kijken bij Berkelhof.

Volkstuinverening "Ons genoegen"

De volkstuinvereniging  "Ons genoegen" heeft 90 tuinen. De leden, variërend in de leeftijd van 27 tot en met 92 jaar, bedrijven hun hobby met veel enthousiasme en plezier. Wanneer de natuur ons goedgezind is kunnen zelfs ook vrienden en buren meegenieten van de rijke oogst.  De vereniging ligt op de rand van het gemoedelijke dorp Heerjansdam. Komt u uit de regio rondom deze gemeente en zoekt u een volkstuin, neem dan gerust contact met ons op via info@volkstuinverenigingonsgenoegen.nl.

 


Aanbevolen bedrijven / collega's

Moose Färg

De Zweedse verf van Moose Färg is een houtverf die biologisch afbreekbaar is. Onze verf bevat geen schadelijke stoffen en een minimale hoeveelheid oplosmiddelen. De verf is watergedragen en is gebaseerd op bewerkte natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie en andere natuurlijke plantaardige oliën. De verf is in Nederland zeker 4 tot 5 jaar onderhoudsvrij, bladdert niet en is hiermee een duurzaam alternatief.

Benary

Wij zijn dealer van dit betrouwbare Duitse bedrijf, dat één van de toonaangevende plantenveredeling bedrijven wereldwijd is.

Exedo

Je website is de eerste indruk voor je klanten. Exedo zorgt voor een professioneel ontwerp en een goede structuur. Hierdoor voldoet je website aan de laatste norm en is goed vindbaar. Laat je verrassen door hun creatieve aanpak! Wij als Vreeken’s Zaden zijn al jaren zeer tevreden over hen!

Kwekerij Margriet, Sint Pancras

Een site waar Margriet vertelt over haar grote hobby: vaste planten kweken. De planten die te koop zijn worden met foto en korte beschrijving en prijs weergegeven. Veel planten zijn afkomstig uit het zadenaanbod van Vreeken's Zaden.
Een zeer leuke hobbykwekerij waar u verrast wordt door het assortiment en het enthousiasme van Margriet. Tevens een leuk adres voor brocante spullen, vooral servies uit Frankrijk en kleinmeubel. Zeker een adresje om te bewaren!

Fleur.nl

Fleur.nl is een webshop met een breed aanbod aan (kamer)planten, bloemen en bloempotten. Daarnaast hebben ze een rubriek met tips, ter verzorging van verschillende soorten planten en bloemen, bijvoorbeeld orchideeën.

Purple Pride

Actieve auberginetelers hebben zich verenigd in “Purple Pride”. De site biedt veel informatie over verschillende typen aubergines; verder: voedingswaarde, recepten en een leuk introductiefilmpje. Uiteraard: een klant van Vreeken’s Zaden!

GroentenInfo

Regelmatig nieuwe teeltinformatie, teelttips en nieuws over de teelt van groenten.
Mogelijkheid tot reageren, vragen stellen en uitwisseling van ervaringen. Met een gratis nieuwsbrief over groenten.

Rungis

Rungis is leverancier aan de horeca van aardappelen, groente, fruit, verse kruiden en paddenstoelen.
Al 20 jaar zijn zij een begrip in de culinaire wereld in de Randstad. Liefde voor het vak, smaakbeleving, het voortdurend zoeken naar de beste kwaliteit, bijzondere en nieuwe producten (waaronder VERGETEN GROENTEN) vormen de ingrediënten van het bedrijf.

Weerstation Expert

Het grootste aanbod van weerstations en snel in huis.
Houd de luchtvochtigheid in de gaten met een hygrometer van Expert-shops.

 


Hulporganisaties en projecten die wij ondersteunen

Stichting Bijen is leven

De bijen worden bedreigd, oorzaken zijn o.a. gebruik bestrijdingsmiddelen, ziekten en door achteruitgang van de leefomgeving en biodiversiteit.
Stichting 'Bijen is leven' zet zich hiervoor in. Door de verbetering van de biodiversiteit door bijvoorbeeld het planten van drachtplanten, het verrijken van bermen en gronden met bijv. bijenmengsels en klaverzaden. Daarnaast houdt de stichting bijenvolken in eigen gebouwde bijenkasten van duurzaam inlands larikshout. Bedrijven, organisaties en particulieren kunnen deze bijenkasten en bijenvolken sponsoren. Meer daarover op de website van 'Bijen is leven'.

Familie Sponsorplan Roemenië

In Roemenië leven buitensporig veel mensen in armoede. Deze hulporganisatie zet op een goede en verantwoorde manier hulp in op plekken waar dat echt nodig is.

Oxfam Novib

Twee miljard mensen voeren dagelijks een harde strijd om uit de greep van de armoede te komen. Oxfam Novib zet zich in voor hen. Armoede is oplosbaar, zolang mensen maar de mogelijkheid krijgen om te werken aan een zelfstandig bestaan, het zélf te doen.

Stichting Red een Kind

Kansen voor kinderen vergroten. Daar zet Red een Kind zich voor in. Kinderen horen thuis bij hun familie en in hun dorp of stad. Als het kan dichtbij hun vader en moeder, broertjes en zusjes. Dat is de beste plek om op te groeien.