Over ons

Al vanaf 1926 is ons familiebedrijf Vreeken’s Zaden gespecialiseerd in zaden. Mijn betovergrootvader Huibert van Namen had zelfs vanaf 1869 al een zaadbedrijf in Zwijndrecht (klik hier voor een van de eerste Zadenlijsten), zijn zoon Antonie maakte dit bedrijf groter en was de schoonvader van mijn opa. Het verzamelen van een groot assortiment zaden zit ons dus al jaren in het bloed! In onze gezellige tuinwinkel te Dordrecht vind je al die duizenden producten van onze site uitgestald. Uiteraard verandert dit assortiment elk seizoen, dus bijvoorbeeld 3x per jaar een tochtje naar Dordrecht zal je zeker steeds weer boeien!

Kwaliteit

Onze zaden staan onder constante eigen kwaliteitscontrole. Daar zorgt ons kiemteam voor, die de zaden jaarrond uitzaait en op kiemkracht test. Als een bepaalde oogst een kiemkracht heeft, die we net onder de maat vinden (dat kan bijvoorbeeld door een natte zomer het geval zijn), dan vullen we meer zaden in het zakje en geven dat achterop aan. Omdat een bruikbaarheidsdatum sterk per soort verschilt geven we een algemene garantie van kiemkracht tot en met het 2e jaar na aankoop. Je moet dus zelf even bijhouden wanneer je de zaden hebt aangeschaft.
Bewaar na opening onze zaadzakjes en knip niet de hele bovenkant eraf. Op het prijskaartje staat namelijk ook een partijcode, waarmee je bij tegenvallende kiemkracht bij ons een klacht kan indienen. Elke gegronde klacht helpt ons met het verhogen van ons niveau en wordt uiteraard beloond met vergoeding.

Historie

Als je meer wilt weten over Vreeken's Zaden, kunt staat hier iets over onze historie.

Bekendheid

We zijn er trots op, dat we zoveel genoemd worden in de 'groene media'. We geven zelf ook regelmatig een Nieuwsbrief uit (sinds 2021 al meer dan 100.000 lezers), wil je meer informatie hierover, klik dan hier. Maar die bekendheid van ons bedrijf hebben we vooral aan jou te danken. Laten we eerlijk zijn, als voor het (inmiddels befaamde) grote sortiment zaden geen koper is, houdt het snel op, nietwaar?

Certificering

Ons bedrijf is Skal gecertificeerd. Dat betekent dat we gecontroleerd Biologische producten mogen verpakken en verkopen. Skal controleert ons jaarlijks of we aan alle eisen voldoen van betrouwbaarheid en traceerbaarheid. Jaarlijks wordt het certificaat vernieuwd, klik hier voor het laatste certificaat.


Vreeken's Zaden

Voorstraat-West 448
3311 CX Dordrecht
E-mail: info@vreeken.nl

VAT Nr.: NL 1206.62.619 B01
KvK Nr.: 23009029 (Dordrecht)