880005-helleboruscollectie
meer info
 
880005-helleboruscollectie

Helleboruscollectie

Het pakket bestaat uit 10 planten in 10 verschillende soorten. We verzamelen eerst de orders en laten vervolgens in één keer de planten van mijn kweker komen, eerst bestellen dus en niet onaangekondigd in de winkel komen...
Normaal (in tuincentra) kost zo'n verzameling bijzondere planten (ruim) € 60,00 - wij kunnen ze aanbieden voor € 39,00
We kiezen uit de volgende soorten:

Helleborus orientalis - LENTEROOS OF VASTENROOS
De boeitijd van deze beauty is januari tot april, elk jaar weer maandenlang een voorjaarsbode! Geef ze een plek in de zon of halfschaduw in goed drainerende grond die ook niet mag uitdrogen. Het blad is zomer en winter groen en vernieuwt zich in de zomer. Herten eten niet van deze plant!
 • ‘Double White Spotted' (in 9 cm pot)
 • ‘Double Pink Spotted' (in 9 cm pot)
 • ‘Double Dark Rose’ (in 9 cm pot)
 • ‘Dark Rose' We selecteren fraaie donkerrose bloeiers. (in 9 cm pot)
 • ‘Double Dark Ruby Red’ (in 9 cm pot)

 • Helleborus argutifolius - CORSICAANSE HELLEBOOR
  Een prachtig bladerdek (met getande bladeren) wacht ‘s winters op de bloei, die meestal in februari begint en doorgaat tot in april omdat de groenwitte bloemen uiteindelijk steeds groener worden en de plant een extra bladfunctie geeft.
 • ‘Silver Lace' zilvergroen blad (in 9 cm pot)

 • Helleborus x sternii
  Dit is een kruising tussen de H. argutifolius en lividus, het beste van beide verenigt dit soort: wintergroen met fraaie, 60 cm hoge bloeistengels in de late winter met groenroze bloemen.
 • ‘Green Leaves' grijsgroen blad (in 9 cm pot)
 • ‘Silver Lace' zilvergroen blad (in 9 cm pot)

 • Helleborus lividus
  Deze Nieskruid uit Mallorca heeft wat fijner, meestal getand blad, groen met een grijze waas. De enorm ijverige bloei is groenwit tot donkerroze van kleur, het buitenblad en de bloeistengels zijn fraai roze gekleurd en extra zichtbaar door de knikkende bloemen. De bloei begint soms al december en gaat door tot maart, bij strenge vorst is een acryldekentje aan te bevelen...
 • ‘Pink' (in 12 cm pot)
Helleborus foetidus ‘Gold Bullion' - RIEKEND NIESKRUID
Het fraaie, fijne, goudgroene en vingervormige blad is zonder de bloei al een sieraad in de tuin. Daar komt dan als beloning de groengele bloei bij, die al in januari begint.

Leveringsmaanden: februari t/m maart

880005.1  t.w.v. € 60,00    €  39,00 
bestel
880016-pakket-moderne-aardbeien
meer info
 
880016-pakket-moderne-aardbeien

Pakket Moderne Aardbeien

Aardbeien voor vroege, middentijdse, late en doordragende teelt. ( De afbeelding geeft alleen een indicatie, wij kiezen zelf de rassen).
Totaal 40 planten in deze 4 typen ter waarde van € 60,00

Leveringsmaanden: april t/m september

880016.1  4x10=40 planten    €  39,00 
bestel
880087-rabarbercollectie
meer info
 
880087-rabarbercollectie

Rabarbercollectie

In de herfst, winter en voorjaar hebben we dikke planten in knolvorm, (de zgn. wortelstok) of als plant van goede kwaliteit.

Het beschikbare sortiment is:
 • Red Champagne
 • Holsteiner Blut
 • Frambozenrood
 • Timperley Early
 • Ruby Jack
 • Diamar
We kiezen minimaal 3 verschillende variëteiten uit deze 6 toprassen.

Leveringsmaanden: november t/m maart

880087.1  5 planten twv € 34,75    €  25,00 
bestel
880137-zilte-groenten-boek-kweekset
meer info
 
880137-zilte-groenten-boek-kweekset

Zilte Groenten: Boek + Kweekset

Het prachtige boek vol kweektips en recepten, zie 812129, bieden we samen aan met de zadenkweekset van 4 soorten Zilte Groenten (zie 329960)

Leveringsmaanden: het gehele jaar

880137.1  Boek + Kweekset    €  42,50 
bestel
880138-vanille-uit-bali
meer info
 
880138-vanille-uit-bali

Vanille Uit Bali

Een klein uitstapje uit ons sortiment, tot steun van de bevolking van Sudaji op Bali!
Mijn plantenvriend Winarko Boesri heeft een project opgezet in Sudaji, door Vanilleplanten op meerdere adressen te planten en de bewoners te leren hoe ze de geoogste Vanillevruchten moeten behandelen om een deze heerlijke stokjes te verkrijgen. Doordat we een eerlijke prijs aan de kwekers betalen kan dit een mooi project worden. Het is goed dat er alternatieven zijn voor de grillige toeristische inkomstenbron. Er zijn geen bestrijdingsmiddelen gebruikt bij de teelt.
De zongedroogde stokjes zijn 18-19 cm lang, we houden zelf onze winstmarge laag om zoveel mogelijk te kunnen verkopen. Help je mee?
Eventueel kan je de peultjes in warm water weken (10 minuten) en dan als vers gebruiken. De schil bevat echter ook enorm veel aroma, dus gebruik deze zeker ook!

Leveringsmaanden: het gehele jaar

880138.1  4 stuks   €  9,95 
bestel
880141-vruchtvorm-hart-pompoen
meer info
 
880141-vruchtvorm-hart-pompoen

Vruchtvorm Hart + Pompoen

Reeds jarenlang is er in Azië de trend en de sport om vruchten in een hartvorm te laten groeien. Grappig, komisch, verbazend en aanstekelijk! Al onze vruchtvormen (849110,849140,849145,849210) zijn zeer sterk en jarenlang te gebruiken, een topper is de “Hartvorm Watermeloen & Pompoen”. Omdat de teelt van pompoenen beter lukt in ons klimaat hebben we een leuke starters set voor je samengesteld van 1 vruchtvorm (€ 19,95) + 1 zakje Pompoenzaad (€ 1,95).
Waarde totaal € 21,90
We bieden dit setje aan voor € 15,00

Leveringsmaanden: het gehele jaar

880141.1  Hart + Zaad t.w.v. € 21,90    €  15,00 
bestel
880146-zweedse-kweeksets-zaden
meer info
 
880146-zweedse-kweeksets-zaden

Zweedse Kweeksets + Zaden

Een van de fijne tuinbedrijven in Zweden is Nelson Garden. Wij kopen er 2 zeer succesvolle kweeksets: Pluggbox en Rootmaster (809070 en 809075) Lees de beschrijving maar eens rustig door!
Om deze beide sets eens uit te proberen bieden we deze aan voor € 50,00 (normale prijs), maar als extraatje geven we er 10 zakjes zaad bij voor een leuke start in 2023: Aubergine, Paprika, Peper, Tomaten en nog wat soortjes, (waarde ongeveer € 20,00).

Leveringsmaanden: augustus t/m september

880146.1  t.w.v. € 70,00    €  50,00 
bestel
880148-kwartet-vier-vrienden
meer info
 
880148-kwartet-vier-vrienden

Kwartet De Vier Vrienden

Als ik bij mijn kwekers door hun sortimentslijsten “kruip”, laat ik me net zo makkelijk verleiden tot niet-geplande aankopen als wanneer jullie in een plantenwinkel rondlopen. En nu maar hopen, dat ik die meegemaakte vonk ook op jullie kan overbrengen. De 4 hierna volgende struikjes zijn stuk voor stuk voor zowel potten als voor de tuin geschikt. En let maar eens op de verschillen: uitgekiend om heel fraai met elkaar te combineren, echte vrienden dus. Tip: koop 3 kwartetten, een fraaie opvulling voor je tuin!

We stellen de 4 Vrienden aan je voor:

Buddleja davidii Free Petite ® ‘Lavender Flow’ (waarde € 7,50)
DWERGVLINDERSTRUIK
Erg welkom: een dwergvorm van de populaire vlinderstruik. Dit grijsbladige struikje wordt nauwelijks groter dan 70 cm en bloeit met lavendelblauwe bloemtrossen, die veel vlinders aantrekken. Jaarlijks terugsnoeien (na de winter) tot 10 cm boven de grond en geniet weer volop van deze dwerg! Ideaal voor potten, maar uiteraard ook voor een kleine plek in de tuin.

Hydrangea paniculata ‘Little Spooky’ (waarde € 7,50)
PLUIMHORTENSIA
Het probleem bij witte pluimhortensia’s is vaak, dat ze te hoog worden, waardoor de zware bloemtrossen al snel gaan hangen. Deze dwergvariëteit heeft daar geen last van: op 50 cm hoogte bloeit het struikje helemaal vol met groenwitte, iets langwerpige bloemtrossen. Ideaal voor teelt in een flinke pot, of voor een kleine plek in de tuin.

Phormium cookianum ‘Tricolor’ (waarde € 10,00)
NIEUW-ZEELANDS VLAS
Een prachtig siergras, dat in de winter zijn kleur behoudt, met zwaardvormige stoere bladeren. Het blad is blauwgroen, geel gestreept met fijne rode randjes. De plant bloeit met prachtige bloemen maar vooralsnog komt deze zelden in bloei in ons zeeklimaat. Geef de plant droge tot vochthoudende, voedselrijke grond in de volle zon. In maart snoeit u eventueel bruin blad terug tot 15cm boven de grond. Phormium cookianum is in toenemende mate winterhard en kan met een laagje mulch vorst tot max -10°C aan.

Physocarpus opulifolius ‘Little Angel’ (waarde € 6,50)
ROODBLADIGE SNEEUWBALSPIREA
Deze compacte plant heeft prachtig warmrood blad. Door zijn goede vertakking heeft Little Angel een volle en gezonde uitstraling. In de zomer verschijnen wit-roze, bolvormige bloemschermen. De struik heeft een bossige opbouw met een prettig lage hoogte van 50 cm en een breedte van 30 cm.
Little Angel staat het liefst in zon of half-schaduw, elke grondsoort is geschikt. Winters tot -30° Celsius zijn geen probleem. Met zijn opvallende rode blad staat Little Angel prachtig in potten op terras of balkon. Uiteraard ook voor heesterborders, vakbeplanting, gemengde containers en massabeplanting is deze prachtplant erg geschikt. Breng warmte in je tuin met de volle en vurige Physocarpus ‘Little Angel’!

Deze 4 struikjes bieden we aan als jonge planten, het pakket heeft een waarde van € 31,50, we bieden deze aan voor € 25,00

Leveringsmaanden: vanaf september

880148.1  t.w.v. € 31,50    €  25,00 
bestel
880149-blauwe-zoete-lupine-sierlijk-nuttig-eetbaar
meer info
 
880149-blauwe-zoete-lupine-sierlijk-nuttig-eetbaar

Blauwe Zoete Lupine: Sierlijk + Nuttig + Eetbaar

Deze eenjarige, diep wortelende plant wordt ongeveer 50 cm hoog. De bloemkleur is lilablauw. Je zaait ze van maart-juni, voor een goede ontwikkeling hebben de planten minimaal 2 maanden groei nodig. Blauwe Zoete Lupine (Lupinus angustifolius) is in staat stikstof uit de lucht te binden en legt stikstof vast in de grond, dat helpt een klein beetje mee aan het stikstofprobleem en maakt deze meststof beschikbaar voor planten, die het jaar erna geplant of gezaaid worden op die plaats. Extra interessant: dit nuttige en sierlijke soort wordt ook gegeten: roosteren, koken (eerst langdurig voorweken en weekwater weggooien) of pletten tot meel: zeer proteïnerijk!
Let op: er bestaat lupine-allergie, die dicht bij notenallergie staat.
Normaal verkopen we dit soort voor € 12,50 per kg, door zeer grote inkoop kunnen we ze eenmalig voor een koopje aanbieden. De kwaliteit en kiemkracht is optimaal en maximaal, je kan het zaad gebruiken om te zaaien of om direct te bereiden. Het ras heet ‘Bolero’ en is in Tsjechië gekweekt.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

880149.1  2 kg    €  5,00 
bestel
880149.2  10 kg    €  19,50 
bestel
880149.3  20 kg    €  35,00 
bestel
880149.4  100 kg    €  100,00 
bestel
880150-hennepzaden-voor-consumptie
meer info
 
880150-hennepzaden-voor-consumptie

Hennepzaden Voor Consumptie

Hennepzaad is zeer gezond (mits met mate gegeten) en bevat vitamine B1, B2, B3, B6, C en E. Was de zaden eerst in een keukenzeef en week ze daarna een nachtje, vervolgens kan je ze eten. Je kan ze ook vijzelen tot poeder.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

880150  100 g   €  2,50 
bestel
880150.1  1 kg    €  12,50 
bestel
880005-helleboruscollectie
880016-pakket-moderne-aardbeien
880087-rabarbercollectie
880137-zilte-groenten-boek-kweekset
880138-vanille-uit-bali
880141-vruchtvorm-hart-pompoen
880146-zweedse-kweeksets-zaden
880148-kwartet-vier-vrienden
880149-blauwe-zoete-lupine-sierlijk-nuttig-eetbaar
880150-hennepzaden-voor-consumptie

Artikelnr Naam Prijs
880005.1 HELLEBORUSCOLLECTIE, t.w.v. € 60,00
€ 39,00
880016.1 PAKKET MODERNE AARDBEIEN, 4x10=40 planten
€ 39,00
880087.1 RABARBERCOLLECTIE, 5 planten twv € 34,75
€ 25,00
880137.1 ZILTE GROENTEN: BOEK + KWEEKSET, Boek + Kweekset
€ 42,50
880138.1 VANILLE UIT BALI, 4 stuks
€ 9,95
880141.1 VRUCHTVORM HART + POMPOEN, Hart + Zaad t.w.v. € 21,90
€ 15,00
880146.1 ZWEEDSE KWEEKSETS + ZADEN, t.w.v. € 70,00
€ 50,00
880148.1 KWARTET DE VIER VRIENDEN, t.w.v. € 31,50
€ 25,00
880149.1 BLAUWE ZOETE LUPINE: SIERLIJK + NUTTIG + EETBAAR, 2 kg
€ 5,00
880149.2 BLAUWE ZOETE LUPINE: SIERLIJK + NUTTIG + EETBAAR, 10 kg
€ 19,50
880149.3 BLAUWE ZOETE LUPINE: SIERLIJK + NUTTIG + EETBAAR, 20 kg
€ 35,00
880149.4 BLAUWE ZOETE LUPINE: SIERLIJK + NUTTIG + EETBAAR, 100 kg
€ 100,00
880150 HENNEPZADEN VOOR CONSUMPTIE, 100 g
€ 2,50
880150.1 HENNEPZADEN VOOR CONSUMPTIE, 1 kg
€ 12,50

Overigen - Aanbiedingen

 filter op
per pagina
  
Er zijn 10 artikelen in deze categorie.

ECO-producten
Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl

OKÉ-zaden
Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.