Leverings- en betalingsvoorwaarden

Voor bestellingen vanuit onze webwinkel (www.vreeken.nl) en onze geprinte Zaadgids geldt:

 1. Bij een bestelling onder € 10,00 is het verplicht de machtiging tot incasso in te vullen.
 2. Voor zaden in kleinverpakkingen (die dus door de brievenbus passen) zijn de leveringskosten € 4,90. Voor de overige producten (pootgoed, grotere zaadzakken, bollen & knollen, boeken, planten etc.) zijn de leveringskosten € 9,90. Een aantal producten heeft afwijkende leveringskosten in verband met extra porto- of inpakkosten. Deze kosten worden duidelijk op de site vermeld. Dit tarief geldt voor Nederland en België. We verzenden ook naar andere landen binnen de EU. De leveringskosten naar die landen zijn per mail op te vragen.
 3. Verzending vindt plaats vanuit ons magazijn in Nederland. Soms wordt de factuur aangehecht, in de meeste gevallen verzenden we de factuur digitaal per e-mail.
 4. De levertijd bedraagt buiten het hoogseizoen 1-3 weken voor producten die op voorraad zijn. In het hoogseizoen (januari – mei) kan dit oplopen tot 6 weken, bestel dus op tijd of wees van harte welkom in onze winkel, waar je alle producten van onze site aantreft (tijdelijk uitverkochte of seizoensgebonden producten voorbehouden), ons seizoen begint al in september.
 5. Producten die vanwege onverwacht grote vraag, tegenvallende verkrijgbaarheid of gebondenheid aan een ander seizoen niet meteen leverbaar zijn, worden vaak door ons nageleverd of in een aparte levering geplaatst.
  Een Nalevering wordt aangemaakt als het om minimaal 3 zakjes zaad gaat of minimaal een aankoopbedrag van € 5,00 heeft. Naleveringen vallen niet onder de leveringstermijn. Zaden of producten die daardoor na het directe zaaiseizoen worden geleverd zijn altijd gegarandeerd kiemkrachtig en bruikbaar voor de aankomende 2 jaar. Naleveren zien we als een service en een missie om toch het gevraagde (en wellicht lang gezochte) soort te kunnen leveren. Een Nalevering blijft 1 jaar actief, daarna vervalt deze of mailen we voor overleg.
 6. Grote orders van zaden, pootgoed en bloembollen vallen onder een kortingsregeling. Tevens kunnen onze zaden bij vertrouwde adressen in wederverkoop genomen worden. Graag informeren we over de voorwaarden. Op aanbiedingen, opruimingen en andere producten dan zaden, pootgoed en bollen geldt deze algemene kortingsregeling niet. Uiteraard kunnen we bij grotere afnamen ook voor deze producten een prijsopgave doen. Grootverpakkingen zijn uitgesloten van kortingsregelingen, tenzij in overleg met Vreeken's Zaden anders overeengekomen is.
 7. Bij bestellingen met producten uit verschillende seizoenen (op de website worden de leveringsmaanden genoemd) wordt in meerdere etappes geleverd en opnieuw leveringskosten berekend. We proberen zoveel mogelijk orders slim te combineren.
 8. Het samenvoegen van meerdere bestellingen kan binnen 3 dagen. Bestellingen die daaraan niet voldoen worden als aparte orders behandeld, alleen bij uitzondering lukt het om dan alsnog samen te voegen.
 9. Met het plaatsen van een order maak je GEEN bezwaar tegen het toezenden van onze digitale Nieuwsbrief en Nieuwsflits. Je kan je onderaan elke nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Garantie en retourneren:

 1. Aanbiedingen van collecties (diverse producten in 1 pakket) kunnen door de grote vraag soms kleine wijzigingen ondergaan. Als meer dan 40% gewijzigd moet worden zal eerst overleg vooraf plaatsvinden, anders worden zonder overleg vooraf 1 of meer goede vervangers ingezet.
 2. We staan open voor klachten i.v.m breuk of niet functioneren van producten. Reclameren kan uiterlijk tot 2 maanden na levering worden gemeld. Het niet opnieuw uitlopen van planten na een vorstperiode valt niet onder garantie. Wel garanderen we hergroei binnen 1 groeiseizoen.
  Een uitzondering vormt de garantie op onze opruimingspakketten, daarop geven we 75% hergroei garantie, je hebt ze vaak al tegen 50% korting aangeschaft omdat het seizoen afloopt en de kwaliteit terugloopt.
 3. Je kan een artikel retour sturen binnen 30 dagen. De termijn gaat in op de dag na ons akkoord. Het retourneren moet je tevoren melden per e-mail, je gebruikt dan als titel “ik wil retourneren”. Wij reageren z.s.m., soms is de order te ingewikkeld (planten) of te klein om te worden geretourneerd, we zullen dan een alternatief garantievoorstel of geld-terug-voorstel doen. Artikelen moeten in de originele staat worden geretourneerd. Geopende verpakkingen en cadeaubonnen kunnen niet worden geretourneerd. Planten kunnen niet opnieuw ingepakt en per post (of ander transport) geretourneerd worden, eventueel kunnen deze na overleg persoonlijk in de winkel worden teruggebracht.
 4. Als een ras of soort niet overeenkomt met het bestelde (of in de beschrijving beloofde) ras of soort, dan heb je recht op vergoeding in de vorm van zaden of terugbetaling van een bedrag tot maximaal de waarde van de geleverde zaden. Vergoeding van derving door verkeerde of kleinere oogst wordt door ons niet gedaan. We zijn een zadenleverancier, leverend aan de hobbysector.
 5. Professionele kwekers kopen bij ons uit interesse, voor het verkrijgen van biodiversiteit en geheel op eigen risico. Je bent als kweker zelf verantwoordelijk voor het testen van onze rassen op zuiverheid of aanwezigheid van ziektekiemen. We zijn gespecialiseerd in de levering binnen de hobbysector, waar andere kwaliteitseisen gelden dan in de (grootschalige) professionele sector.

Betalingen:

 1. Bij betalingen dienen altijd debiteurnummer en factuurnummer te worden vermeld.
 2. Wij hanteren een betalingstermijn van 14 dagen netto, tenzij anders is overeengekomen.
 3. Als een machtiging is afgegeven vindt afschrijving zo mogelijk plaats binnen 1 week na levering van de goederen. Op de factuur staat vermeld van welke rekening er wordt afgeschreven. Bij onterecht storneren wordt € 5,00 administratiekosten berekend.
 4. Na 2 vergeefse incassopogingen wordt het te incasseren bedrag verhoogd met € 5,00
 5. Bij te late betaling van facturen (waarbij geen machtiging is afgegeven) wordt 1x zonder bijkomende kosten gemaand. Voor het 2e betalingsverzoek berekenen we € 5,00 extra kosten en vanaf de vervaldatum wordt dan 1% rente per maand berekend.
 6. Na blijvende nalatigheid wordt een incassobureau ingeschakeld. Alle te maken kosten voor het incassobureau worden doorberekend aan de klant.