
Zelf kweken verveelt nooit!
Tuinieren kan op veel manieren: in potten en bakken, in een kasje, een moestuin, een kleine of grote siertuin of op een landgoed.
We willen graag inspireren, stimuleren en instrueren om van al jullie kweekacties een succes te maken. De trots en het genot daarna mag weer een drijfveer zijn om meer uit te proberen en dieper in ons sortiment te duiken. Kom maar op!
Nieuwsbrief 7 november 2025
Wat een gesnotter……..
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben vorige week behoorlijk gepakt door de griep. Flink ziek op bed gelegen en nauwelijks vocht kunnen binnenhouden. Gelukkig ben ik weer opgeknapt en lekker aan het werk, maar vorige week was echt geen pretje kan ik je vertellen!
Look, Look en nog eens Look!
Bijna alle knoflookvariëteiten zijn nu binnen, bijna 70 rassen en over enkele jaren zitten we boven de 100! Wees er snel bij want sommige rassen zijn schaars. De olifantenknoflook neemt een speciaal plekje in, zie hier.
Je eigen Bollenveld...
De mooie collectie bloembollen en -knollen, die je in de herfst en vroege winter plant voor een bloemrijk voorjaar is beschikbaar! Je vindt statige, kleurrijke, zeldzame of wilde soorten bij ons, voor elke tuin wel een geschikte keus! Onze bollen zijn deels biologisch en deels zo duurzaam mogelijk geteeld, wij pushen onze kwekers tot steeds slimmere kweekmethodes.
Planten, die we maar 1x per jaar krijgen!
Van onze kwekers kregen we goed nieuws: dit najaar komen er weer 2 bijzondere planten beschikbaar, jullie kunnen ze alvast tevoren bestellen en wij gaan vanaf oktober uitleveren. Ze kunnen nu nog even optimaal groeien bij onze kwekers:
- Kerrieblad, onmisbaar voor je zelfgemaakt Kerrie (Curry)
Klik hier voor meer info - Cacao, droom van je home-made chocolademelk...
Klik hier voor meer info
Wat kan ik nog laat zaaien?
Deze vraag horen we vaak en hierbij bieden we per maand een lijst van soorten die nog kunnen. De lijst is niet compleet, maar helpt je met ideetjes. Ook in het naseizoen kan je blijven tuinieren en bedenk: beter begroeide grond dan kale grond, dat is goed voor het bodemleven!
Klik hier voor “laat zaaien in augustus/september”
Aanbiedingen!
Er zijn vrijwel jaarrond aanbiedingen actief. Bijzondere collecties, opruimertjes, leuke koopjes...
Maak je eigen zakje zaad!
Ben je op zoek naar een origineel presentje voor een groep mensen? Bruiloft, afscheid, geboorte, verkiezingen? Vanaf 90 zakjes verzorgen we je zelf (of met onze hulp) ontworpen zakje zaad!
Wil jij onze zaden verkopen?
Heb je een Bezoektuin? Tuinwinkel of ambachtelijk Tuincentrum? Verkoopboerderij of Museumwinkel? Bij echte liefhebbers vinden onze zaden gretig aftrek, daar mag jij ook een graantje van meepikken!
Attention!
Our prices are based on the Dutch VAT rate. We deliver to all countries within the EU and charge a VAT rate calculated in your country! The selling price may therefore be (strongly) different from the currently visible price. E.g.: In some countries, a high rate applies for seeds, while with us a low rate applies.
Onze producten uit Suriname
Alsempeer 'Torapi' F1 / 'Ky Green' F1/ 'Jasper' F1 / 'Best 165' F1
|
Momordica charantia (Engels: Balsam-Pear, Bitter Gourd) Deze klimplant uit de tropen geeft lange, lichtgroene, bittere vruchten met een afmeting van ongeveer 35-37 x 5-7 cm. Een bekende in de Surinaamse-, Keniase- en Indische keuken. Dit rijkdragende ras heeft een glooiend gebobbelde huid. |
![]() |
Basella 'Nigra'
|
Basella alba (Engels: Malabar/Ceylon Spinach, Slippery Vegetable) Het ras met de donkerste bladeren: hoe meer zon hoe donkerder. De donkerpaarse stengels maakt het plaatje compleet, extra sierlijk voor bloembakken, maar uiteraard net zo lekker! |
![]() |
Amaranthus caudatus 'Green Viridis'
|
Kattenstaart Hoe veelzijdig kan een plant zijn: in de tropen een populaire “spinazie” en “graan”soort! Het grote blad is heerlijk zacht na roerbakken of koken, de Surinamer noemt het “Klaroen”, maar de groente is ook bekend als Calalu, Bayam, Bitekuteku of Hing Choi. De hangende, groene bloemtrossen (80 cm hoog) zijn zeer decoratief in boeketten en na rijping komen de zeer fijne zaden beschikbaar, die gekookt worden tot een gezonde couscous! Omdat meestal een deel van de zaden heel wordt ingeslikt is er een |
![]() |














