Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

KATTENSTAART

503100 Amaranthus caudatus 'Green Viridis'


  images vergroot afbeeldingen
 
Hoe veelzijdig kan een plant zijn: in de tropen een populaire “spinazie” en “graan”soort! Het grote blad is heerlijk zacht na roerbakken of koken, de Surinamer noemt het “Klaroen”, maar de groente is ook bekend als Calalu, Bayam, Bitekuteku of Hing Choi. De hangende, groene bloemtrossen (80 cm hoog) zijn zeer decoratief in boeketten en na rijping komen de zeer fijne zaden beschikbaar, die gekookt worden tot een gezonde couscous! Omdat meestal een deel van de zaden heel wordt ingeslikt is er een gunstig effect op de darmfunctie.

Zaaimethode

Zaaien: april-juni in de volle grond. Eerst de grond goed fijn harken, vervolgens de zaden (evt. vermengd met droog zand) gelijkmatig uitstrooien en licht inharken. Tenslotte aandrukken met plank, hand of wals. Voorzaaien en uitplanten mag ook . Hoe ruimer geplant, hoe meer zijtakken en hoe hoger de hoofdstengel. Voor de snij loont het om dicht te zaaien of planten: er ontstaan veel handzame bloeiwijzen. Alle rassen worden bij rijping (in het najaar) brons tot bruin.

Hoogte

80cm

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
002990 AMARANT ALROUND 'Green Virirdis'

Eenjarige Planten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

503100  1500 zaden (1 g)   1,95 
bestel
503100.1  100 g   15,00 
bestel