Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

831805 KERRIEBLADBOOM

(Engels: Curry Tree)
(Murraya koenigii, synoniem: Bergera koenigii, Chalcas koenigii)

  images vergroot afbeeldingen
 
DE GROTE PLANTEN ZIJN BESCHIKBAAR BIJ ONZE KWEKER, MAAR WE SPAREN WEER VOOR EEN NIEUWE ZENDING. ER IS DUS WACHTTIJD MOGELIJK!
VOOR VERZENDEN SNOEIEN WE (IETS) TERUG TOT 90-110 CM EN DOEN HET SNOEISEL IN EEN ZAKJE ERBIJ OM EVENTUEEL TE ETEN OF IN TE VRIEZEN.

In Zuid-Indië is dit de meest populaire boom om in de Madras-kerrie als smaakmaker te dienen. Veel Indiërs hebben standaard deze boom in de tuin! Samen met koriander geeft het kerrieblad aan menig gerecht een Indisch karakter. Vers of gedroogd te gebruiken, experimenteer lekker met deze smaakmaker! Bij ons is de plant in pot te houden en mag ‘s zomers naar buiten. Enige nachtvorst is (bij een oudere plant) niet desastreus. De kleine witte bloemen groeien uit tot zwarte bessen, die eetbaar zijn: verwerken tot bijvoorbeeld jam. Vanaf september-oktober moet de plant naar binnen of elders ruim vorstvrij overwinteren. Vanaf april weer naar buiten.

Verzorging in de winter:
Jonge planten hebben wat tijd nodig om flink te wortelen en sterker te worden. De boom is familie van de citrus en de verzorging ervan is tot op zekere hoogte vergelijkbaar, zij het dat de kerriebladboom meer behoefte aan warmte heeft. De jonge planten moeten naar binnen zodra de nachten kouder worden dan 10 graden (oudere planten kunnen beter tegen de kou), zet ze op de zonnigste plek die in huis te vinden is (raam op het zuiden). De wintertemperatuur mag schommelen tussen 10 graden in de nacht tot ongeveer 20 graden overdag. De plant heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Dit is te realiseren door een bord te vullen met water, daarin een schotel ondersteboven te leggen en daarop de plant te plaatsen. De pot mag niet in contact staan met het water en het bord moet altijd gevuld zijn met water. De planten moeten spaarzaam water krijgen, maar de grond mag nooit volledig uitdrogen, Veel water tegelijk koelt de wortels teveel af en remt de groei. Bemesten pas weer vanaf eind februari, mits de plant dan goed in het blad zit. Dan ook weer meer gaan watergeven. Het kan zijn dat de plant in december of januari zijn blad verliest, dat is normaal, het is geen groenblijvende boom. Het nieuwe blad komt meestal na een maand al weer aan de plant.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Eetbare planten > Rest eetbare planten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking
Aanvullende Verzorgingstips
Kerriebladboom Verzorging JONGE plantje

831805.2  1 grote plant 90-110 cm    35,00 
bestel