830991-alruin
meer info
 
830991-alruin

Alruin

Mandragora officinarum
(Engels: Mandrake)
Een prachtige (maar zeer giftige!) plant met een zeer oude historie. Het grote glanzend groene blad groeit in een rozet. De bloemen komen net boven het blad uit, de spitse bloembladen hebben een stervorm en wit met violette nerven in het centrum. Na de bloei ontstaan de donkergele (eerst groene) bessen. In de Middeleeuwen geloofde men dat de dikke wortels bijzondere eigenschappen hadden. Ze zijn onregelmatig gevormd en met enige fantasie zie je er een mannetje in; het zgn. 'Alruinmannetje'. In die tijd was de “signatuurleer” algemeen erkend: een gelijkenis verbond de plant met het afgebeelde deel van het menselijk lichaam, in dit geval dus het gehele lichaam. Vanwege langdurige hallucinaties bij lichte dosering werd de plant veel in magie en hekserij gebruikt.
OMDAT WE NIET ALTIJD DE ZADEN (331770) OP VOORRAAD HEBBEN, VERKOPEN WE TUSSEN MEI EN SEPTEMBER DEZE PLANTEN.

Leveringsmaanden: mei t/m september

MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
831360-coca
meer info
 
831360-coca

Coca

Erythroxylum
LEVERING VAN DEZE PLANTJES VINDT PLAATS ALS DE TEMPERATUUR HOOG GENOEG IS VOOR EEN VEILIG VERVOER.
BIJ COMBINATIE-ORDERS BEREKENEN WE ZO NODIG OPNIEUW DE VOLLE TRANSPORTPRIJS.

In Zuid-Amerika werd en wordt het blad van de cocaplant in sociale groepen gekauwd (of er wordt thee van gemaakt) ter stimulering en ter onderdrukking van bv. hongergevoel (of andere negatieve gevoelens). De plant heeft vrij dik en klein blad, ze krijgen op oudere leeftijd crèmekleurige bloemetjes en rode besjes. De Coca-plant veroorzaakt (vooral in de zgn. Westerse beschaving) veel ellende, doordat (in laboratoria) uit het blad cocaïne kan worden geëxtraheerd. Maak eens kennis met deze omstreden (maar op zich onschuldige) plant! We leveren de E. coca var. Coca. Onze geleverde “zaailing” is ongeveer 3-7 maanden oud.

LET OP:
Cocaplanten zijn zeer kwetsbaar, het is een uitdaging om de juiste standplaats en verzorging te vinden. We helpen daarbij d.m.v. bijgaande verzorgingstips. Door verzending en verandering van standplaats zal de plant vaak te lijden hebben en dit uiten door bladverlies. De hergroei is geheel voor het risico van de koper, wij geven op cocaplantjes geen garantie!
Ook het verzenden van de planten is risicovol, hoewel we ons uiterste best doen om deze kwetsbare planten schokvrij in te pakken, kan het wel eens mis gaan tijdens het vervoer. we geven uitdrukkelijk geen garantie op een ongeschonden aankomst!

Leveringsmaanden: mei t/m september

831360.1  1 zaailing (2-10cm)    €  19,50 
bestel
832150-muskaatboom
meer info
 
832150-muskaatboom

Muskaatboom

Myristica fragrans
(Engels: Nutmeg Tree)
Dit is de boom waar het bekende specerij nootmuskaat aan groeit. Ze groeit in regenrijke tropische kustgebieden en doet het bij ons als kamerplant, die ‘s zomers naar buiten mag. De muskaatnoot is ovaal van vorm, ± 2½ cm lang en zeer hard: in de keuken wordt de muskaatnoot daarom alleen in geraspte vorm (nootmuskaat) gebruikt. Het woord nootmuskaat is een verbastering van het Latijnse "nuces moschatae", dat "naar muskus ruikende noten" betekent. Nootmuskaat wordt in de traditionele Nederlandse keuken gebruikt bij gekookte groenten (sperziebonen, bloemkool, spruitjes, spinazie of asperges). Men past het ook toe in aardappelpuree en in kaassaus. Ten slotte wordt nootmuskaat ook veel gebruikt in koek en gebak, met name in speculaas. Door de sterke smaak is een kleine hoeveelheid al voldoende.
De muskaatnoot is eigenlijk de gedroogde pit van een vlezige, okergele, abrikoosachtige vrucht. De pit wordt door een harde bast omgeven: na het drogen in de zon barst de bast en komt de muskaatnoot met de zaadrok vrij. De zaadmantel (zaadrok), die om de muskaatnoot heen zit, wordt ook gedroogd en wordt onder de naam foelie eveneens in de keuken gebruikt. Na het drogen van de vrucht en de noten wordt de muskaatnoot bepoederd met kalk. Dit dient om aantasting door insecten te voorkomen. De productiecentra voor nootmuskaat zijn Indonesië, Grenada, India en Sri Lanka.
Geschiedenis.
Nootmuskaat wordt al sinds de 16e eeuw gebruikt in Europese keukens. In die tijd werden muskaatnoten vooral door de Nederlanders (VOC) en door Portugezen verhandeld. In de 17e eeuw verkreeg de VOC zelfs het monopolie op deze specerijenhandel. In 1621 begon Jan Pieterszoon Coen met de zogenaamde 'extirpatie' van de Banda-eilanden, die - tegen het verbod van de VOC in - muskaatnoten bleven verkopen aan Portugezen en Britten. Deze eilanden vormden destijds de enige plaats ter wereld waar deze gezochte specerij voorkwam. Wie Banda bezat, had het monopolie. De gouverneur-generaal Coen arriveerde in 1621 op de eilanden met 2.000 man, waarna hij de gehele bevolking van het eiland liet uitmoorden om het geheim van de muskaatnootteelt veilig te stellen.
Werking
In een lage (dus normale) dosis geeft nootmuskaat geen merkbare psychische of neurologische effecten. Bovenmatig gebruik van nootmuskaat kan zeker hallucinaties en zelfs vergiftigingsverschijnselen veroorzaken.
(Bron: Wikipedia -ingekort-)

Leveringsmaanden: mei t/m september

MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
832585-peyote
meer info
 
832585-peyote

Peyote

Lophophora williamsii
Dit is een kleine, doornloze bolvormige cactus die in de zuidelijke VS en Mexico groeit. De plant heeft ribben en is grijsgroen van kleur. Het bloemetje dat in het hart van de plant bloeit is roze. De plant is vooral bekend omdat hij een groot aantal psycho-actieve alkaloïdes met mescaline-achtig effect bevat die bij inwendig gebruik leiden tot hallucinaties. Geef de plant een zeer lichte plaats en nevel af en toe water, te lang vochtig leidt meteen tot rotting van de plant.
Naast de mescaline bevat de plant hordenine, N-methyl-mescaline, N-acetylmescaline, pellotine, anhalinine, anhalonine, anhalidine, anhalonidine, anhalamine, O-methylanhalonidine, tyramine en lophophorine. In alle namen van deze stoffen komt een naam van de plant voor: mescal is een synoniem voor peyote en Anhalonium is een verouderde naam voor Lophophora. De plant wordt wel als drug verkocht en genuttigd. In de Verenigde Staten is dit gebruik legaal voor de leden van de NAC (Native American Church) die ca 250.000 leden kent, en in Mexico is de Peyote legaal voor de Huichol. (info uit Wikipedia)

Leveringsmaanden: het gehele jaar

832585.2  1 kleine plant    €  9,95 
bestel
832820-sinicuichi
meer info
 
832820-sinicuichi

Sinicuichi

Heimia salicifolia
(Engels: Shrubby Yellowcrest, Sun Opener, Willow-leaf Heimia, Sini)
Sinicuichi is een bloeiende struik uit Mexico die door de Azteken werd gebruikt tijdens transrituelen. De oorsprong ligt in Midden- en Zuid-Amerika: van Mexico tot Argentinië en bij ons moet de plant in huis overwinteren. Het wordt ook wel een “auditief hallucinogeen” genoemd, omdat geluiden in je bewustzijn worden vervormd en van ver weg lijken te komen.
Sinicuichi wordt nog steeds door Mexicaanse sjamanen gebruikt om in contact te treden met het goddelijke. De inheemse inwoners daar houden de plant voor heilig en doordrenkt van bovennatuurlijke krachten. Het zou hen helpen bij een groot aantal problemen en ze gebruiken het om op een levendige manier gebeurtenissen van jaren geleden opnieuw te beleven.
Westerse mensen beleven vooral een euforisch gevoel, een algehele ontspanning, plezierige slaperige effecten en een verheldering van het geheugen.
10 g moet genoeg zijn om thee van te maken. Vermeng met 3 koppen water en laat het een tijdje koken of laat het een dag fermenteren in de zon. (Hier dankt de drank de naam “Elixer of the Sun” aan). Vervolgens is de bijzondere thee klaar om te drinken. Eventuele “rare” smaak kan door toevoeging van munt of Verveine worden verbeterd.
Hoewel in het algemeen geen verslaving bekend is kan langdurig gebruik de werking van het geheugen aantasten. Sommige gebruikers ervaren na consumptie (en ook de volgende dag) onplezierige bij-effecten: hevige spierpijn, pijnlijke gewrichten, uitputting, hoofdpijn. Voorzichtigheid kan uiteraard geen kwaad!

Leveringsmaanden: het gehele jaar

MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
833090-tripsalie
meer info
 
833090-tripsalie

Tripsalie

Salvia divinorum
(Engels: Diviner's Sage, Ska María Pastora, Seer's Sage)
Een mysterieuze, veelbesproken en in een aantal landen verboden plant!
De plant komt in het wild voor in het Mazatec gebergte van Oaxaca (Mexico), waar ze op schaduwrijke en vochtige plaatsen groeit. De plant is psychoactief, veroorzaakt sterke hallucinaties en werd hierdoor traditioneel gebruikt door de Mazatec-medicijnman. De plant heeft een vierkante, holle stengel en kan tot 1 m hoog worden. De bladeren zijn groen en hebben een grootte van zo'n 10-30 cm. Bloei ontstaat zelden: witte bloemen met paarse kelk.
De plant wordt al duizenden jaren bij religieuze rituelen van de Mazatec-indianen door hun medicijnmannen gekauwd. Door het kauwen ontstaat een langer aanhoudend maar milder effect dan bij het in het westen gebruikelijke roken. Het roken van salvia-extracten veroorzaakt dissociatie en intense, atypische hallucinaties. Het effect komt snel op in geval van roken en duurt zo'n 5-10 minuten. De meeste gebruikers beschrijven de ervaring als prettig, soms zelfs spiritueel, anderen vinden de ervaring daarentegen juist beangstigend en te intens. Frequent wordt als angstwekkend effect gemeld een (tijdelijk) gevoel van controleverlies waarbij de waarneming van de omgeving wegvalt en een neiging tot een soort blind, slaapwandelachtig bewegen de kop opsteekt (waardoor de gebruiker zich onbedoeld aan gevaren kan blootstellen) en ook elk gevoel voor hoogte en diepte verdwijnt: de gebruiker vreest dan in een plat tweedimensionaal vlak te zullen moeten worden opgenomen. Doordat het middel veelal legaal verkrijgbaar is, bestaat er met name voor nieuwe gebruikers een gevaar van het onderschatten van de intensiteit van de effecten. (tekst uit Wikipedia)
Kortom: een boeiende plant, maar wees voorzichtig en matig in het eventuele gebruik. De planten kunnen niet tegen vorst, koel en licht overwinteren, terugsnoeien is het beste.

Leveringsmaanden: het gehele jaar

833090.1  1 kleine plant    €  12,50   
833090.2  1 middelgrote plant    €  19,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 
830991-alruin
831360-coca
832150-muskaatboom
832585-peyote
832820-sinicuichi
833090-tripsalie

Artikelnr Naam Prijs
831360.1 COCA, 1 zaailing (2-10cm)
€ 19,50
832585.2 PEYOTE, 1 kleine plant
€ 9,95
833090.1 TRIPSALIE, 1 kleine plant
niet leverbaar
833090.2 TRIPSALIE, 1 middelgrote plant
niet leverbaar

Hallucinogene Planten

Deze groep komt voor in Eetbare planten

 filter op
per pagina
  
Er zijn 6 artikelen in deze groep.

ECO-producten
Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl

OKÉ-zaden
Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.