Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

832820 SINICUICHI

(Engels: Shrubby Yellowcrest, Sun Opener, Willow-leaf Heimia, Sini)
(Heimia salicifolia)

  images vergroot afbeeldingen
 
Sinicuichi is een bloeiende struik uit Mexico die door de Azteken werd gebruikt tijdens transrituelen. De oorsprong ligt in Midden- en Zuid-Amerika: van Mexico tot Argentinië en bij ons moet de plant in huis overwinteren. Het wordt ook wel een “auditief hallucinogeen” genoemd, omdat geluiden in je bewustzijn worden vervormd en van ver weg lijken te komen.
Sinicuichi wordt nog steeds door Mexicaanse sjamanen gebruikt om in contact te treden met het goddelijke. De inheemse inwoners daar houden de plant voor heilig en doordrenkt van bovennatuurlijke krachten. Het zou hen helpen bij een groot aantal problemen en ze gebruiken het om op een levendige manier gebeurtenissen van jaren geleden opnieuw te beleven.
Westerse mensen beleven vooral een euforisch gevoel, een algehele ontspanning, plezierige slaperige effecten en een verheldering van het geheugen.
10 g moet genoeg zijn om thee van te maken. Vermeng met 3 koppen water en laat het een tijdje koken of laat het een dag fermenteren in de zon. (Hier dankt de drank de naam “Elixer of the Sun” aan). Vervolgens is de bijzondere thee klaar om te drinken. Eventuele “rare” smaak kan door toevoeging van munt of Verveine worden verbeterd.
Hoewel in het algemeen geen verslaving bekend is kan langdurig gebruik de werking van het geheugen aantasten. Sommige gebruikers ervaren na consumptie (en ook de volgende dag) onplezierige bij-effecten: hevige spierpijn, pijnlijke gewrichten, uitputting, hoofdpijn. Voorzichtigheid kan uiteraard geen kwaad!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Eetbare planten > Hallucinogene Planten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.