Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

833090 TRIPSALIE

(Engels: Diviner's Sage, Ska MarĂ­a Pastora, Seer's Sage)
(Salvia divinorum)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een mysterieuze, veelbesproken en in een aantal landen verboden plant!
De plant komt in het wild voor in het Mazatec gebergte van Oaxaca (Mexico), waar ze op schaduwrijke en vochtige plaatsen groeit. De plant is psychoactief, veroorzaakt sterke hallucinaties en werd hierdoor traditioneel gebruikt door de Mazatec-medicijnman. De plant heeft een vierkante, holle stengel en kan tot 1 m hoog worden. De bladeren zijn groen en hebben een grootte van zo'n 10-30 cm. Bloei ontstaat zelden: witte bloemen met paarse kelk.
De plant wordt al duizenden jaren bij religieuze rituelen van de Mazatec-indianen door hun medicijnmannen gekauwd. Door het kauwen ontstaat een langer aanhoudend maar milder effect dan bij het in het westen gebruikelijke roken. Het roken van salvia-extracten veroorzaakt dissociatie en intense, atypische hallucinaties. Het effect komt snel op in geval van roken en duurt zo'n 5-10 minuten. De meeste gebruikers beschrijven de ervaring als prettig, soms zelfs spiritueel, anderen vinden de ervaring daarentegen juist beangstigend en te intens. Frequent wordt als angstwekkend effect gemeld een (tijdelijk) gevoel van controleverlies waarbij de waarneming van de omgeving wegvalt en een neiging tot een soort blind, slaapwandelachtig bewegen de kop opsteekt (waardoor de gebruiker zich onbedoeld aan gevaren kan blootstellen) en ook elk gevoel voor hoogte en diepte verdwijnt: de gebruiker vreest dan in een plat tweedimensionaal vlak te zullen moeten worden opgenomen. Doordat het middel veelal legaal verkrijgbaar is, bestaat er met name voor nieuwe gebruikers een gevaar van het onderschatten van de intensiteit van de effecten. (tekst uit Wikipedia)
Kortom: een boeiende plant, maar wees voorzichtig en matig in het eventuele gebruik. De planten kunnen niet tegen vorst, koel en licht overwinteren, terugsnoeien is het beste.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Eetbare planten > Hallucinogene Planten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

833090.1  1 kleine plant    12,50 
bestel
833090.2  1 middelgrote plant    19,95 
bestel