Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

338000 BORAGE 'Gewone Blauwe'

ook wel genoemd: BLAUW KOMKOMMERKRUID
(Borago officinalis)

  images vergroot afbeelding
 

De mooie blauwe of witte bloemen zijn evenals het blad eetbaar in salades. De smaak en geur zijn die van komkommers.

Borage of Komkommerkruid is een heerlijk fris kruid, dat zich uitstekend leent als microgroente (oogsten van het kiemblad) de knapperigheid en frisse komkommersmaak zijn dan al volop in alle subtiele nuance aanwezig.
Laten we de planten doorgroeien dan ontstaat het sappige, harige blad en prachtige hemelsblauwe bloemen, die overigens beide ook eetbaar zijn: het blad door de salade en de bloemetjes als garnering “on top”! De frisse smaak van komkommers voert ook hier de boventoon.
De bloemen lokken volop insecten, o.a. bijen en zweefvliegen. Hoogte 30-60 cm afhankelijk van grondsoort en onderlinge afstand. 100 g voor 20 m² (bij zaai in de vollegrond) of voor ongeveer 600 potten van 9 cm. In Duitsland is de groene kruidensaus (gemaakt uit 7 kruiden) heel populair. Borage maakt een deel uit van deze moes. Onderzoek heeft uitgewezen, dat zo’n vrij ruime consumptie van Borage niet goed voor je lever is. De toxische Pyridine-alkaloïden die Borage bevatten zijn in grotere hoeveelheden niet gezond (Dr. Till Beuerle, Brunswijk). Deze saus valt niet onder Nederlandse gewoonten, een beetje als smaakmaker door de sla is ongevaarlijk en zelfs gezond te noemen. Alkaloïden worden in lage doseringen zelfs veel gebruikt in geneesmiddelen... Voor veel zaken geldt: alles met mate en in variatie!

Zaaimethode

Zaaien: april-augustus direct op de plaats van bestemming.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als

Kruiden > Eenjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

338000  250 zaden (5 g)   1,50 
bestel
338000.1  2500 zaden (50 g)   3,95 
bestel
338000.2  12.500 zaden (250 g)    12,50 
bestel
338000.3  50.000 zaden (4x250 g)    39,50 
bestel