Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

690660 BORAGEKERS

(Borago officinalis)

  images vergroot afbeeldingen
 

Dit soort wordt geteeld als microgroente (voor het jonge plantje met kiemblad of eerste gewone blad). Microgroente wordt op vochthoudend materiaal gekweekt (keukenrol, watten, aarde). Voor de ontkieming donker en warm, na de ontkieming licht en koeler.

Borage of Komkommerkruid is een heerlijk fris kruid, dat zich uitstekend leent als microgroente (oogsten van het kiemblad) de knapperigheid en frisse komkommersmaak zijn dan al volop in alle subtiele nuance aanwezig.
Laten we de planten doorgroeien dan ontstaat het sappige, harige blad en prachtige hemelsblauwe bloemen, die overigens beide ook eetbaar zijn: het blad door de salade en de bloemetjes als garnering “on top”! De frisse smaak van komkommers voert ook hier de boventoon.

Zaaimethode

Zaaien: jaarrond als microgroente. Voor buitenteelt: april tot augustus op de plaats van bestemming. Meng het zaad met gewassen zand om meer volume en dus een betere verdeling te verkrijgen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als

Kiemen en Microgroenten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

690660.1  50 g   3,95 
bestel
690660.2  250 g    12,50 
bestel
690660.3  4x250 g    39,95 
bestel