Zelf kweken verveelt nooit!

Tuinieren kan op veel manieren: in potten en bakken, in een kasje, een moestuin, een kleine of grote siertuin of op een landgoed.

 We willen graag inspireren, stimuleren en instrueren om van al jullie kweekacties een succes te maken. De trots en het genot daarna mag weer een drijfveer zijn om meer uit te proberen en dieper in ons sortiment te duiken. Kom maar op!

Klik hier om verder te lezen

Met de bezem door de voorraad

Met de bezem door de voorraad

We kunnen nog één keer dit seizoen een paar mooie aanbiedingen doen. Daarna gaan we de boel lekker schoonvegen voor seizoen 2022-2023!

Tellen, tellen, tellen...
Het is 30 juni bij ons BALANSTIJD, ons seizoen loopt van 1 juli t.m. 30 juni, dat noem je in administratieve termen een “gebroken boekjaar”. Terwijl ik heerlijk geniet van mijn (verdiende) vakantie, is een deel van mijn team volgende week de hele week aan het tellen! Voorraadopname is verplicht, maar ook heel nuttig... Dit weekend wil ik jullie graag verleiden om nog een laatste greep uit onze (gekoelde) voorraad te doen, hoe leger hoe beter!

Klik hier voor de volledige nieuwsflits

Pootaardappels plant je van januari tot september!

 De vroege vogels die een (licht verwarmd) kasje hebben, planten al in januari een extra vroege aardappel voor de primeuroogst in het voorjaar. De “normale” planttijd is april-mei voor de oogst in de zomer. Steeds meer enthousiaste kwekers ontdekken de zogenaamde “Second Crop Potatoes”. Je kan namelijk in de vollegrond t.m. augustus aardappels planten, die oogst je dan in de herfst en voor een jonge Kerst-aardappel plant je ze in september in je kasje!

Voldoende reden voor ons om zo lang mogelijk voorraad in de koelcel paraat te houden...
Om te voorkomen, dat je door alle (niet te bestellen) soorten moeten worstelen, hebben we een gemakkelijke link gemaakt van de rassen, die op voorraad komen. Sommige schaars, andere ruim voldoende.

Klik hier voor de beschikbare pootaardappels

(de resterende soorten hebben we als archief op de site gelaten, omdat veel mensen dit interessant vinden)

Vacatures

Af en toe breiden we onze teams uit! Stuur gerust een open sollicitatie als je in ons prachtige bedrijf wilt werken.

Momenteel is er 1 vacature in het Magazijnteam.

klik hier voor meer info

Attention!

Our prices are based on the Dutch VAT rate. We deliver to all countries within the EU and charge a VAT rate calculated in your country! The selling price may therefore be (strongly) different from the currently visible price. E.g.: In some countries, a high rate applies for seeds, while with us a low rate applies.

Aanbiedingen!

 Er zijn vrijwel jaarrond aanbiedingen actief. Bijzondere collecties, opruimertjes, leuke koopjes...

Een overzicht van de huidige aanbiedingen vind je hier

Maak je eigen zakje zaad!

 Ben je op zoek naar een origineel presentje voor een groep mensen? Bruiloft, afscheid, geboorte, verkiezingen? Vanaf 90 zakjes verzorgen we je zelf (of met onze hulp) ontworpen zakje zaad!

Klik hier voor meer informatie

Wil jij onze zaden verkopen?

 Heb je een Bezoektuin? Tuinwinkel of ambachtelijk Tuincentrum? Verkoopboerderij of Museumwinkel? Bij echte liefhebbers vinden onze zaden gretig aftrek, daar mag jij ook een graantje van meepikken!

Het begint met de aanschaf van onze duurzame display, waar je 25 soorten in kwijt kan.

Onze voorwaarden voor wederverkoop vind je hier

Uitgelicht

Zomerwortelen 'Redsun' F1

Daucus carota
(Engels: Carrot, Summer Type)
Veredeling van het sterke ras Nantes, dat in elke grondsoort (ook zware klei) goede resultaten geeft, heeft geleid tot deze dieprode variëteit. De kleur gaat hand in hand met een hoger caroteengehalte, gezonder dus en meer aroma dan de staandaard Nantes.

Klik hier voor meer informatie

325120  500 zaden   €  2,95 
bestel
325120.1  10.000 zaden   €  25,00 
bestel

Mechanische Bollenplanter Vijzel Spiraal Boor

Je moet er maar opkomen... Een echte grondboorspecialist kwam op het lumineuze idee om mooie gaatjes te boren met een Vijzel Spiraal Boor dat op een (accu)boortol past (3/8" bit).
Ideaal voor het poten van knollen, bollen of planten!

739030.1  doorsnee 30 mm    €  14,95 
bestel
739030.3  doorsnee 70 mm    €  17,95 
bestel
739030.4  doorsnee 100 mm    €  25,00 
bestel
739030.5  doorsnee 130 mm    €  29,95 
bestel

Jasmijnthee, Indische

Jasminum sambac
(Engels: Jasmine)
Dit is in de tropen de meest beroemde jasmijn, de hemelse zoete geur vult menig tropische terras... De bloemen worden als aroma gebruik in jasmijnthee en veel gebruikt in parfums.
Boeddhisten en Hindoes gebruiken de bloemen voor offergave, deze zijn het symbool van reinheid. In de zomer kan de plant naar buiten en zal dan bloeien, in de winter is het een kamerplant.

Klik hier voor meer informatie

831757.1  1 plant    €  4,95 
bestel