Zelf kweken verveelt nooit!

Tuinieren kan op veel manieren: in potten en bakken, in een kasje, een moestuin, een kleine of grote siertuin of op een landgoed.

 We willen graag inspireren, stimuleren en instrueren om van al jullie kweekacties een succes te maken. De trots en het genot daarna mag weer een drijfveer zijn om meer uit te proberen en dieper in ons sortiment te duiken. Kom maar op!

Klik hier om verder te lezen

Nieuwsbrief juni 2023

Volle klerenkast...

De zomer- en winterkleding mogen nog beide paraat blijven, deze Nieuwsbrief schrijf ik met een vest aan. Wordt ik kouwelijker of wil de zomer nog niet echt doorbreken?

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief

Zomerbloeiende Bollen (ze zijn er nog…)

 Onze collectie zomerbloeiende bollen en knollen is niet meer geheel compleet, er zijn al honderden bestellingen de deur uit, maar er is nog keus! Je bent van harte welkom in de winkel! Niet alle soorten die “open” staan op de site zijn nog beschikbaar, je kan ons wellicht de ruimte geven om goede vervangers te zoeken.

Klik hier voor de honderden juweeltjes

Een alternatief plan:
profiteer van de “Vol met Bollen” aanbieding.

De Pootaardappels zijn er nog!

 Pootaardappels plant je in maart-mei, maar steeds meer groentekwekers ontdekken de spannende teelt van herfst- of winterpiepertjes. Je kan zelfs in juni pootaardappels planten voor een heerlijk jong aardappeltje in de herfst. De gelukkige bezitters van een kas kunnen zelfs in juli-augustus nog planten voor een echt Kerstaardappeltje!

De Engelsen kennen deze spannende, maar succesvolle teelt al langer en noemen het “Second Crop Potatoes” (zie www.growveg.com) We houden zolang mogelijk een sortiment voor jullie in goede gezondheid.

Klik hier voor de (dit seizoen) beschikbare pootaardappels

Attention!

Our prices are based on the Dutch VAT rate. We deliver to all countries within the EU and charge a VAT rate calculated in your country! The selling price may therefore be (strongly) different from the currently visible price. E.g.: In some countries, a high rate applies for seeds, while with us a low rate applies.

Aanbiedingen!

 Er zijn vrijwel jaarrond aanbiedingen actief. Bijzondere collecties, opruimertjes, leuke koopjes...

Een overzicht van de huidige aanbiedingen vind je hier

Maak je eigen zakje zaad!

 Ben je op zoek naar een origineel presentje voor een groep mensen? Bruiloft, afscheid, geboorte, verkiezingen? Vanaf 90 zakjes verzorgen we je zelf (of met onze hulp) ontworpen zakje zaad!

Klik hier voor meer informatie

Wil jij onze zaden verkopen?

 Heb je een Bezoektuin? Tuinwinkel of ambachtelijk Tuincentrum? Verkoopboerderij of Museumwinkel? Bij echte liefhebbers vinden onze zaden gretig aftrek, daar mag jij ook een graantje van meepikken!

Het begint met de aanschaf van onze duurzame display, waar je 25 soorten in kwijt kan.

Onze voorwaarden voor wederverkoop vind je hier

Uitgelicht

Amarantblad En -Koren 'Lieve Lust'

Amaranthus
Onze Belgische kweker Lieven David (VELT) teelde voor ons dit rijke mengsel en zegt er zelf over: Mijn Amarantmengsel (eenjarige planten) hebben dikke stengels, grote bladeren (tinten tussen groen en rood) en prachtige rode tot crèmekleurige, rechtopgerichte bloeiwijzen. De zaden zijn beige, rood of zwart. Hoogte: 80 tot 150 cm, naargelang het ras en de bodemvruchtbaarheid. Eet het blad in slaatjes of gestoofd, en de rijpe zaden als graan.

Klik hier voor meer informatie

004300  5000 zaden (2 g)   €  1,95 
bestel

Mechanische Bollenplanter Vijzel Spiraal Boor

Je moet er maar opkomen... Een echte grondboorspecialist kwam op het lumineuze idee om mooie gaatjes te boren met een Vijzel Spiraal Boor dat op een (accu)boortol past (3/8" bit).
Ideaal voor het poten van knollen, bollen of planten!

739030.4  doorsnee 100 mm    €  25,00 
bestel
739030.5  doorsnee 130 mm    €  29,95 
bestel

Jasmijnthee, Indische

Jasminum sambac
(Engels: Jasmine)
Dit is in de tropen de meest beroemde jasmijn, de hemelse zoete geur vult menig tropische terras... De bloemen worden als aroma gebruik in jasmijnthee en veel gebruikt in parfums.
Boeddhisten en Hindoes gebruiken de bloemen voor offergave, deze zijn het symbool van reinheid. In de zomer kan de plant naar buiten en zal dan bloeien, in de winter is het een kamerplant.

Klik hier voor meer informatie

831757.1  1 plant    €  4,95 
bestel