Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

831155 ASPERGETTE

ook wel genoemd: KORENAAR ASPERGE, BOSASPERGE, PRUISISCHE ASPERGE, BOSVOGELMELK, PYRENEESE VOGELMELK (Engels: Prussian Asparagus, Wild Asparagus, Bath Asparagus, Pyrenees Star of Bethlehem, Spiked Star of Bethlehem)
(Ornithogalum pyrenaicum)

  images vergroot afbeeldingen
 
ZEER EXCLUSIEF EN (DUS) IN VERHOUDING DUUR...
Na een jarenlange zoektocht kunnen we eindelijk deze onbekende en exclusieve groentesoort (beperkt!) aanbieden. De bloemstengels worden rauw in de knop geoogst en klaargemaakt als een heerlijke asperge met een stevige, “wilde” smaak. Maak een productieveldje op een licht beschaduwde plek, humus- en kalkrijk en oogst ze jarenlang: de planten zijn zeer winterhard. Ze hebben op zijn minst graag wat onderbegroeiing, niet woekerend (ongemaaid) gras is ook al goed. Vroeger groeide deze telg van de vogelmelkfamilie uitbundig rond de stad Bath in Engeland, maar daar heeft men te gretig geoogst... In de berggebieden van Frankrijk en Spanje (Pyreneeën) tref je ze nog aan en worden aldaar door de bevolking geoogst en op de markt gebracht. De Fransman noemt deze verrukkelijke groente ook wel Asperge des Bois omdat ze in lichte bossen het meest met rust gelaten worden en dus daar nog voorkomen. Als je eens wat bloemen laat doorgroeien, geniet dan van bloemstengel van 40-100 cm hoog, aan het eind gesierd met bloemtrossen van 30-50 cm groot. De stervormige bloemetjes (mei-juli) zijn crèmewit en blijven na de bloei geopend om geleidelijk af te rijpen in fraaie doosvruchten.

VANAF JUNI KAN HET PLANTJE ZICH TERUGTREKKEN EN BLIJFT ER EEN BOLLETJE OVER. HAAL DEZE VOORZICHTIG UIT HET POTJE EN PLANT DEZE UIT.

Leveringsmaanden

vanaf maart

Eetbare planten > Aspergeplanten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

831155.1  1 plantje met bolletjes    9,95 
bestel