Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

822407 KAKI 'Jiro'

(Diospyros kaki)

  images vergroot afbeelding
 

Kaki, Persimoen en Dadelpruim
Deze bladverliezende bomen (3-5 m) groeien in de subtropen en kunnen in toenemende mate goed bij ons groeien en vrucht geven. Geef ze wel een zonnige plek, liefst beschermd tegen noorden- en oostenwind. Ze zijn alle 3 soorten van het geslacht Diospyros, we krijgen steeds meer succesvolle rassen.
Sommige rassen zijn wrang (astringent) totdat ze geheel rijp zijn, dit wordt veroorzaakt door looizuur (tannine), maar de rijpe vruchten zijn dan ook hemels lekker! Andere rassen missen deze wrange smaak en kunnen zelfs gegeten worden als ze nog een “bite” hebben. Rijpe vruchten zijn rijk aan vitamine A en C.
Enkele rassen zijn zelfbestuivend en dan pitloos, ze blijven dan echter wel vaak kleiner en vallen eerder af. Diezelfde rassen geven bij kruisbestuiving grotere vruchten met pitten.
De bomen bloeien rond mei met onopvallende bloemen, voor een goede productie is het nuttig om verschillende rassen aan te planten. We leveren planten, die hun zwakste periode achter de rug hebben, bij een strenge winter is bescherming de eerste 5 jaar wel aan te bevelen. Vogels kunnen de vruchten aanpikken, een vogelnet helpt daartegen, laat de vruchten ook na bladval nog narijpen, een lichte nachtvorst helpt bij de afbraak van de looizuren. Iets onrijp oogsten en laten rijpen (met ander rijp fruit) lukt meestal heel goed. Snoei niet teveel, maar houd wel lucht en licht in de bomen. Kakisoorten houden van lichte kleigrond, maar zullen in de meeste grondsoorten goed gedijen. Zeer zure of slecht afwaterende grond verdraagt de Kaki echter slecht.

LEVERBAAR VANAF WINTER 2023-2024.
Een tamelijk klein blijvende boom met een grote oogst, regelmatige (laat rijpende) vruchtgroei en afwezigheid van looizuur. De vruchten kunnen iets onrijp (nog knapperig van structuur) ook goed gegeten worden, ze zijn dan al voldoende zoet. Rijp is het vruchtvlees sappig, geel tot oranjerood, verrukkelijk en aromatisch! Dit ras blijkt zeer winterhard te zijn, een ideaal ras voor de hobbyist. We leveren geënte planten, die na 3 jaar vrucht kunnen dragen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Fruit > Rest - Fruit in struikvorm
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

822407.1  1 plant    19,95   
822407.2  1 grote plant    29,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.