AMANDEL
818250 'Robijn'

(Engels: Almond)
(Prunus dulcis)

  images vergroot afbeeldingen
 
In het voorjaar verrast dit winterharde boompje met prachtige, zachtroze bloesem. Ze houden van kalkrijke, niet te natte (dus warme) grond en veel humus. ‘Robijn’ is een van de weinige en zeer betrouwbare rassen. De boom (of forse struik) is zelfbestuivend en geeft een flinke opbrengst. Zo rond eind september zie je de groene, harige vruchten barsten, eerder hoef je ze niet te plukken, de dichte vruchten zijn namelijk niet open te krijgen en ook nog niet rijp. Je kan ook wachten tot ze vallen. Laat de noten 3 weken drogen, dan zijn ze eetbaar: rauw of geroosterd. De noten bevatten een bruine schil die niet iedereen lekker vindt. Na kort blancheren kan je de bruine velletjes er makkelijk af halen. Je kan de ongepelde noten ongeveer 6 maanden bewaren op een droge, donkere en koele plek.
Je hoeft de oogst niet te beschermen want vogels eten de amandelen niet. Maar pas wel op voor nachtvorst tijdens de bloei in de lente. Je snoeit een Amandel (en ander steenfruit) in de zomermaanden, of anders direct na de oogst. Snoeien in de zomermaanden heeft 1 groot voordeel: je kunt zien waar vruchten hangen en je snoei daar dus op aanpassen. Snoei al te lange en hoge takken tot op 1/3 terug, plus uiteraard de gebroken, dode, zieke of kruisende takken. En aangezien je de vruchten ziet hangen kun je eventueel niet dragen takken of terugsnoeien of inkorten. Amandel en Perzik bestuiven elkaar mits ze tegelijk bloeien.
VOOR BELGIÈ MOETEN WE 10 EURO EXTRA KOSTEN BEREKENEN VANWEGE DE AFMETING EN INPAKKOSTEN VAN DE BOOMPJES.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Fruit > Fruit in boomvorm
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

818250.1  1 plant    17,50 
bestel