Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

ZWANGERE UI

701795 Albuca bracteata

synoniem: Ornithogalum longebracteatum

  images vergroot afbeeldingen
 
Dit prachtige kamerplantje kan alleen in de zomer lekker naar buiten, maar binnen zal je er extra van genieten! De lancetvormige bladeren groeien uit een (steeds groter wordende) bol, die bovengronds geplant wordt. De trossen met 50-100 groenwitte bloemen per stengel verraden de verwantschap met de Zuiderwindlelie, Vogelmelk en Aspergette. De bloei is in de zomer en gebeurt aan stevige stengels van 70-90 cm lengte.
Aan de basisbol groeien spontaan kleine bolletjes, de krijgen dus gekloonde kindertjes... geef het plantje een lichte plaats, enig zonlicht wordt goed verdragen, wel vochtig houden, anders gaat de bol in rust en laat het blad vallen. Die rustperiode kan in de winter geforceerd worden door de plantje koeler en droger te zetten.
Het plantje is overigens niet eetbaar en zelfs licht giftig of irriterend. De Baviaan eet er graag van, dus de mens kan waarschijnlijk ook op den duur wennen... probeer het maar niet! Het plantje groeit wild in Zuid- en Oost Afrika.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
734256 ALBUCA bracteata

Zomerbloeiend > Rest Zomerbollen A-Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

701795.1  1 plantje (of 3 opgepotte broedbolletjes)    4,95 
bestel
701795.2  1 (opgepot) broedbolletje    1,95 
bestel
701795.3  1 plant    7,95 
bestel