Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

409150 OCA 'Abundant Mimic White' / 'Mimic White'

(Oxalis tuberosa, synoniem: Oxalis crenata)

  images vergroot afbeelding
 
LEVERBAAR IN DE WINTER TOT DE VOORRAAD OP IS. NA JUNI WORDEN DE KNOLLETJES OPGEPOT EN MET EEN OPSLAG VAN € 1,00 VERKOCHT.
Een succesvolle Belgische selectie van 2015. Deze geeft met zeer hoge opbrengst (evenaart daarbij 'New Zealand' en 'Zoetewei') tot bijna 3 kg per m². Het gewas vormt lange stengels en opvallend veel knollen aan de bovengrondse stengels. De lange stolonen aan de stengels groeien opnieuw tot in de grond en vormen daar weer volwaardige knollen: friszuur van smaak. Ze zijn zowel rauw door salades als gekookt, in de roerbakpan of gefrituurd te verwerken en eten. Jonge scheutjes en blaadjes van de oca zijn sierlijk en lekker pittig in salades!
Bij ons misschien onbekend, maar in het Andesgebied volksvoedsel na de aardappel, in Nieuw-Zeeland ook zeer populair. Ze groeien tot een hoogte van 3000 m! De knolletjes zijn bij ons bolrond, met dwarsliggende inkepingen, het klaverblad en de oranje-gele bloemen zijn heel decoratief. De smaak is als een aardappel met een prettige, lichtzure nasmaak (oxaalzuur). Deze verdwijnt overigens als de knollen een paar dagen in de zon hebben gelegen, ze worden dan bloemig en zoet. De teelt in het kort: in maart de knolletjes aan de groei brengen op een warm licht plekje, zo mogelijk bij mooie dagen buiten zetten en vanaf half mei definitief buiten planten. Laat in de herfst afdekken om een zo lang mogelijke afrijping te krijgen, de knolletjes moeten vorstvrij overwinteren.

Leveringsmaanden

januari t/m juni

Aardappels e.a. Eetbare Knollen > Rest eetbare knollen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

409150.1  5 knolletjes    3,95   
409150.2  25 knolletjes    15,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.