Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

409097 LIMOENKLAVER, PAARSE

LIEFDESPLANT, PURPERKLAVER
(Engels: Purple Shamrock, Love Plant)
(Oxalis triangularis)

  images vergroot afbeeldingen
 
BUITEN HET BOLLETJES-SEIZOEN WORDEN DE (EVENTUEEL OVERGEBLEVEN) KNOLLETJES OPGEPOT.
De meeste bijzondere klaver, die we kennen. Dit Braziliaanse soort is niet alleen bijzonder sierlijk met zijn bruinvioletten blad met lichtere vlekken en scherp afstekende, lichtroze bloemetjes, maar ook heel erg lekker! Ik snoep overal waar ik ze zie van de blaadjes: heerlijke limoensmaak, fris zuur en toch een beetje zoet. Heerlijk bij vrijwel alle gerechten! Kweek de bolletjes in een potje binnen of in potten of de tuin buiten, liefst op een iets beschaduwd plekje. De blaadjes “slapen” ‘s nachts en bij donker weer. Vorstvrij overwinteren! Koppert Cress brengt het blad in de handel onder de beschermde naam Yka Leaves. Een logisch advies: gebruik het Limoenblad alleen als toekruid en smaakmaker, niet als hoofdmaaltijd: net als rabarber is te veel zuur slecht voor de botten!

Zaaimethode

Planten: meteen na ontvangst: jaarrond (of de knolletjes even in de koelkast bewaren). Tussen augustus en maart kan je de plantjes ook binnen laten groeien, bij wat extra winterdek zijn ze echter ook tamelijk winterhard. Plantdiepte: op 2-3x de bolgrootte.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als

Aardappels e.a. Eetbare Knollen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

409097.1  25 knolletjes    4,95 
bestel
409097.2  250 knolletjes    39,50 
bestel