Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

409075 AARDPEREN 'Fleuron d'Anjou' / 'Härlighet Ruurd'

ook wel genoemd: TOPINAMBOUR (Engels: Jerusalem Artichoke)
(Helianthus tuberosus)

  images vergroot afbeeldingen
 

De aardpeer is een oersterke groente is winterhard, zet de knollen aan de rand van uw groentetuin. De plant wordt wel 2 m hoog, gebruik ze als windscherm maar let ook op de schaduwwerking. Halverwege het groeiseizoen mogen ze teruggesnoeid worden, voor een wat compactere groei en tegen het omwaaien, de oogst wordt er wel iets minder door. Laat in het najaar oogst u de smakelijke knollen, die zelfs rauw goed smaken. Plantafstand 75 x 30 cm benodigd 1,5 - 2 kg voor 10 m². Tip: plaats een bleekpot over de plant in het voorjaar voor een malse, gebleekte eerste groei! Blancheren, koken of fijngesnipperd in een frisse voorjaarssalade smaakt dit vitaminerijk gewasje bitter en toch zoet. Voeg tijdens de bereiding een snuifje zout toe om de vrij bittere smaak te voorkomen.

WIJ DOEN ONS BEST OM DE KWALITEIT VAN DE AARDPEREN OPTIMAAL TE HOUDEN. OMDAT DEZE AL IN DECEMBER BINNEN KOMEN KAN VANAF MAART EEN DEEL VAN DE KNOLLEN MINDER WORDEN. EERST DE KNOLLEN (ZO NODIG) IN WATER LEGGEN, VERVOLGENS SLECHTE DELEN WEGSNIJDEN EN PLANTEN.
DE INHOUD VAN 1 KG (BIJ VULLING) KAN IN DE LOOP VAN DE TIJD TERUGLOPEN (TOT 50-60%), NA DOMPELEN ZAL DE KNOL WEER EEN DEEL VAN HET OORSPRONKELIJKE GEWICHT TERUGKRIJGEN.

BIOLOGISCH GETEELD.
Roodschillig pootgoed, geeft gladde, dikke knollen. De kwaliteit van deze aardperen wordt in de horeca zeer gewaardeerd! Ze geven een grote opbrengst, zorg voor voldoende vocht en mulch tijds droge periodes om een rustige doorgroei en dus gave knollen te krijgen. LET OP: ZODRA DE KNOLLEN ARRIVEREN, METEEN PLANTEN. ZE ZIJN BEPERKT HOUDBAAR BOVEN DE GROND!

Teelt

Planttijd tijdens de rustperiode van de plant, dus van november - april. Later verplanten kan alleen met planten die opgepot zijn. Plantafstand 75x30 cm. Oogst vanaf de tijd dat de plant bovengronds afgestorven is. Oogst alleen wat u wilt eten, de rest kan in de grond blijven of in een kist worden ingekuild met zand of aarde.

Leveringsmaanden

december t/m mei

Aardappels e.a. Eetbare Knollen > Rest eetbare knollen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

409075.1  1 kg    6,95 
bestel
409075.2  3x1 kg    17,50 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”