Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

361250 SNOEPBLAD 'Dropshot'

ook wel genoemd: DROPKRUID, PERNODKRUID, DROPGOUDSBLOEM, IERSE KANT (Engels: Irish Lace)
(Tagetes filifolia)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een bijzonder smakelijk kruid, dat bij ons als eenjarige plant geteeld wordt. Het blad is fijn geveerd (qua uiterlijk als dille) en de plant groeit in een volle bos van 25-30 cm. Het blad heeft een zoete smaak met een sterke zoethout- en anijssmaak, maar ook het aroma van dragon komt duidelijk door. De fijne, zachte blaadjes kunnen vers gekauwd worden en zijn een fraaie en smakelijke toevoeging in drankjes, (zoethout)thee en voedsel zoals vis en wildbraad. Maar ook heerlijk als toevoeging bij zoete gerechten zoals ijs, desserts en gebak.
De bloei is klein maar grappig, helder wit met een geel hartje en begint in de nazomer. Het verwijderen van deze bloemetjes zorgt dat de plant wat langer blaadjes laat groeien, maar ze zijn ook eetbaar!

Zaaimethode

Zaaien: april-juni in een zaaibakje of kleine potjes. Gebruik cocopeat met zilverzand als zaaimedium (809620 en 809625). Eventueel de toplaag even door de keukenzeef halen. Kieming is optimaal bij 25̊-30̊C. Na opkomst 1x verspenen en als het stabiel mooi weer is (meestal eind mei) dan kunnen de plantjes definitief naar buiten.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Eenjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

361250  ± 100 zaden   3,95 
bestel