361000 SLAAPBOL

ook wel genoemd: BLAUW MAANZAAD
(Papaver somniferum)

  images vergroot afbeeldingen
 
Dit is de grote oorspronkelijke maanzaad- of opiumpapaver. Nog sierlijk op de koop toe: grote bloemen in tinten wit, lila, rood of roze, later gevolgd door grote zaaddozen, waarin zich het blauwmaanzaad bevindt. Gemakkelijk te telen, oogst de zaadjes voor bakgerechten, de plant houdt uw kostbare grond bedekt, onderdrukt onkruid en doorwortelt de grond. Hoogte: 75-100 cm.

Zaaimethode

Zaaien: april-mei in fijn geharkte grond buiten. Iets inharken en aandrukken zodat de zaden niet bedekt worden. Bij temperaturen boven de 20̊C neemt kieming af, tijdens warm weer het zaad mengen met vochtige potgrond en 1 week in de koelkast leggen. Met grond en al uitzaaien, kieming volgt snel!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als

Kruiden > Eenjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

361000  ruim 10.000 zaden (5 g)   1,50 
bestel
361000.1  100 g   4,95 
bestel
361000.2  250 g    9,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”