Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

343130 DUIVEKERVEL, GEWONE

(Engels: Common Fumitory)
(Fumaria officinalis)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een geneeskrachtig inheems kruid, dat al in de oudheid bekend was! Alleen bij deskundig gebruik werkt duivekervel bloedzuiverend, het stimuleert gal en lever en is vochtafdrijvend. Verder kan uit de plant gele kleurstof worden getrokken. Groeit vooral op zandgrond en is ondanks de tere aanblik zeer sterk. Het zeer fijne blad lijkt als rook uit de aarde te komen (Fumaria= rook der aarde).

Zaaimethode

Zaaien: 2-4 weken op een warm en vochtig plekje (zaad zwelt op), dan het zaaibakje 4-6 weken in de koelkast (de kiemhormonen worden geactiveerd), vervolgens weer warmer zetten (kieming volgt). Soms moet deze actie worden herhaald. Ook kan in september buiten worden gezaaid, dan moet de winter het koelende werk doen, in het voorjaar zal kieming (moeten) volgen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Eenjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

343130  ± 200 zaden (0,8 g)   2,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”