Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

331870 ALSEM, ZOMER

ook wel genoemd: ZOETE ALSEM OF QING HAO (Engels: Sweet Wormwood, Sweet Annie)
(Artemisia annua)

  images vergroot afbeeldingen
 
Het zaad, de gele bloemetjes en het varenachtige blad hebben een heerlijke, kamferachtige geur... dit maakt de plant al heel aantrekkelijk! Een beetje van de gedroogde plant door je kussen geeft een rustgevend effect. Maar voordat we gaan oogsten, eerst de plant zelf: deze groeit wel tot 2 meter hoog en is een prachtige éénjarige afscheiding voor een veranderlijke tuin. Al eeuwenlang is in China de geneeskrachtige werking bekend: koortsverlagend en bacteriedodend. Het Artemisinine-gen, dat in deze plant wordt gevonden blijkt veelbelovend voor de medicatie tegen malaria te zijn. Ook zijn er veelbelovende onderzoeken bekend met positieve uitslagen tegen kanker. We verwijzen naar externe bronnen op internet, gebruik op eigen verantwoordelijkheid. De blaadjes kunnen overigens ook als pittige bittermaker door salades.

Zaaimethode

Zaaien: maart-juni in zaaibakje of op zaaibed buiten. Hark de zaden door de bovenlaag, niet bedekken met grond. Goed vochtig houden en bedekken met lichtdoorlatend acryldoek. Plantafstand minimaal 30 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
505500 Artemisia annua

Kruiden > Eenjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Alsem A
Alsem B
Alsem C

331870  1000 zaden (0,5 g)   1,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.