Zelf kweken verveelt nooit!

Tuinieren kan op veel manieren: in potten en bakken, in een kasje, een moestuin, een kleine of grote siertuin of op een landgoed.

 We willen graag inspireren, stimuleren en instrueren om van al jullie kweekacties een succes te maken. De trots en het genot daarna mag weer een drijfveer zijn om meer uit te proberen en dieper in ons sortiment te duiken. Kom maar op!

Klik hier om verder te lezen

Nieuwsbrief half juli 2024

Planten vieren geen vakantie

Je spruitkool of zonnebloem werkt 24/7 voor jou!

Aardappels, je plant ze tot augustus!

 Veel enthousiaste kwekers zijn je al voor geweest: gewoon lekker laat de pootaardappeltjes in de grond voor een zomer- of herfstoogst! In Engeland is de trend al wat ouder en heet “Second Crop Potatoes”. Heb je geen plek meer in de tuin? Koop een Aardappelzak of gebruik een andere grote bak: een metselkuip met drainagegaten bijvoorbeeld.

We hebben zolang mogelijk nog een sortiment aardappels op voorraad.

Klik hier voor de beschikbare pootaardappels

Wat kan ik nog zaaien?

 Vanaf eind juni krijgen we die vraag erg vaak. Als hulpmiddel hebben we per maand een overzichtje gemaakt wat je nog kweken kan. De lijstjes zijn niet compleet, maar geven wellicht genoeg ideeën om aan de slag te gaan.

Klik hier voor “laat zaaien in juli”

Klik hier voor “laat zaaien in augustus/september”

Klik hier voor “laat zaaien in oktober”

Klik hier voor “laat zaaien in november/december”

Aanbiedingen!

 Er zijn vrijwel jaarrond aanbiedingen actief. Bijzondere collecties, opruimertjes, leuke koopjes...

Een overzicht van de huidige aanbiedingen vind je hier

Maak je eigen zakje zaad!

 Ben je op zoek naar een origineel presentje voor een groep mensen? Bruiloft, afscheid, geboorte, verkiezingen? Vanaf 90 zakjes verzorgen we je zelf (of met onze hulp) ontworpen zakje zaad!

Klik hier voor meer informatie

Wil jij onze zaden verkopen?

 Heb je een Bezoektuin? Tuinwinkel of ambachtelijk Tuincentrum? Verkoopboerderij of Museumwinkel? Bij echte liefhebbers vinden onze zaden gretig aftrek, daar mag jij ook een graantje van meepikken!

Onze voorwaarden voor wederverkoop vind je hier

Attention!

Our prices are based on the Dutch VAT rate. We deliver to all countries within the EU and charge a VAT rate calculated in your country! The selling price may therefore be (strongly) different from the currently visible price. E.g.: In some countries, a high rate applies for seeds, while with us a low rate applies.

Onze producten uit Suriname

Surinaamse Kers

Eugenia uniflora
(Engels: Surinam Cherry, Brazilian Cherry, Cayenne Cherry)
De Surinaamse kers of Pitanga is een tropische plant, die zich dus bij ons prima thuis voelt in huis en ‘s zomers buiten. De witte bloemetjes zijn al een sieraad en worden na bestuiving beloond met sierlijke vruchtjes. De vitamine C-rijke vruchten zijn rijp circa 2×3 cm groot en hebben zeven tot tien dikke ribben. De vruchten rijpen via groen, geel en oranje naar rood en donkerpaars. Het rode, zachte vruchtvlees is zuur of zoetzuur, aromatisch van smaak met een licht harsige, iets bittere nasmaak

Klik hier voor meer informatie

832950.1  1 plant    €  5,95 
bestel

Alsempeer 'Valmiki' F1 / 'Moonlight' F1 / 'Benteng 545' F1

Momordica charantia
(Engels: Balsam-Pear, Bitter Gourd)
Deze klimplant uit de tropen geeft middenlange, lichtgroene, bittere vruchten met een afmeting van ongeveer 25-30 x 5-10 cm. De huidstruktuur is glooiend gebobbeld. Een bekende in de Surinaamse-, Keniase- en Indische keuken.

Klik hier voor meer informatie

002600  5 zaden   €  2,95 
bestel
002600.1  100 zaden   €  39,50 
bestel

Peper 'Big Jamaican' / 'Jamaican Red'

Capsicum chinense
(Engels: Hot Pepper)
Elk Caraïbisch eiland heeft een eigen topper op pepergebied, zeker de Habanero-types (of Ajoema, zoals in Suriname genoemd) zijn in dit gebied zeer populair. Dit ras uit Jamaica is groot, iets langwerpig en kenmerkend ingedeukt. De aroma’s zijn zeer geliefd, de pepers zijn niet topheet.

Klik hier voor meer informatie

207925  10 zaden   €  2,50 
bestel


Nog meer bekijken?

Klik hier voor alle producten uit dit thema