|
|
Een neefje van de Kurkuma, de wortels smaken naar gewone gember, maar minder scherpte en met een fruitige mangosmaak.
In een handboek lazen we:
De wortelstok van Mango Gember is een populaire specerij en groente vanwege de rijke smaak, die wordt beschreven als zoet met subtiele aardse bloemen- en pepertonen en aroma’s die vergelijkbaar zijn met die van rauwe mango. Het is een heerlijke toevoeging aan salades en roerbakgerechten. Het wordt gebruikt in Zuid-Aziatische en Zuidoost-Aziatische en Aziatische keukens in het Verre Oosten en, meestal, in de Thaise keuken. In India wordt het het meest gebruikt in chutneys en bij het inleggen van augurken. Enkele van de gerechten op populaire receptenwebsites waarin mangogember wordt gebruikt als smaak- en specerij zijn: Kondaikadalai pachadi, mangogemberjus, mangogember augurk, gegrilde pan kip met vurige mangogembersalsa, peperkoek cupcakes met mangogember glazuur, heet gegrilde garnalen met mango-gembersaus, couscouscake met verse mango-gemberchutney, gegrilde Thaise kipsalade met mango-gember, pittige mango-gembertofu, mango-gembersorbet.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|