Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

822051 ELEAGNUSBES 'Brilliant Rose'

ook wel genoemd: OLIJFWILG (Engels: Japanese Silverberry, Umbellata Oleaster, Autumn Olive, Autumn Elaeagnus, Spreading Oleaster)
(Elaeagnus umbellata)

  images vergroot afbeelding
 

LEVERBAAR IN HERFST 2023 OF IN ELK GEVAL VOORJAAR 2024.
Deze Amerikaanse, zeer winterharde, bladverliezende en snelgroeiende struiken worden meestal 3-4 m hoog. Na de (heerlijk geurende!) witte bloei groeien aan onze selecties goed smakende, zoetzure bessen in volle kluwens, dicht tegen het hout van de takken. De bessen kunnen ongezoet van de plant gegeten worden en smaken ook lekker in bijvoorbeeld salades. Zolang het niet vriest kan je blijven oogsten van de plant, zodoende heb je meestal in december nog bessen, welke plant doet ze dat na! De rest is voor de vogels of voor de sier...
Het bijzondere aan de Olijfwilg is, dat deze stikstof uit de lucht kan opslaan voor slechtere tijden, of als de grond erg arm is...! Geef ze een zonnige tot iets beschaduwde plaats, rijke grond is niet zo geschikt voor deze struiken, het zijn echt pionierplanten die (net als de duindoorn waar ze familie van zijn) zelfs zout en zeer hoge temperatuur goed verdraagt. De bloei draagt bij aan het behoud van de bijenstand: ze zijn er dol op! Plant minimaal 2 struiken van verschillende rassen, voor een goede bestuiving en vruchtzetting.

‘Brilliant Rose’ draagt vanaf vroeg in de herfst (sept-okt) middelgrote, rozerode bessen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Fruit > Rest - Fruit in struikvorm
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

822051.1  1 plant    9,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.