|
|
Buiten een druif kweken is toch de droom van menig tuinbezitter...?! In tegenstelling tot de teleurstellende rassen ‘Witte van der Laan’ en ‘Rembrandt’ bieden we een keur aan van smakelijke, veelal ziektebestendige rassen, uitgebreid beproefd in ons klimaat.
Druiven kunnen gevoelig zijn voor schimmels, zoals meeldauw, valse meeldauw, botrytis, zwarte en rode vlekkenziekte. Sommige rassen zijn vrijwel geheel resistent, andere hebben een deelresistentie of een zeer grote weerstand tegen schimmels. Met enkele bespuitingen in het voorjaar met biologische middelen (zie ons hoofstuk biologische gewasbescherming) zijn deze zeer goed gezond te houden.
DE MEESTE RASSEN KUNNEN WE MAAR 1X PER JAAR (IN NOVEMBER OF MEI) INKOPEN. DE LEVERTIJD KAN DUS LANG ZIJN.
Een van de meest geteelde Witte Buitendruiven ter wereld, goed rijp geplukt zijn ze erg lekker als tafeldruif. De meeste toepassing is uiteraard de teelt voor sappen en wijnen, er worden over de hele wereld beroemde wijnen mee gemaakt. Zelfs de zeer zoete dessertwijn wordt (na edelrotting) graag van Rieslingdruiven gemaakt. De complexe smaak van deze druif hangt sterk af van de plaats, de grondsoort, de onderlaag en het klimaat, dit noemen we de “terroir” eigenschap.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|