Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

820110 BLAUWE BUITENDRUIF 'Cabernet Dorsa'

(Engels: Grape)
(Vitis )

  images vergroot afbeelding
 

Buiten een druif kweken is toch de droom van menig tuinbezitter...?! In tegenstelling tot de teleurstellende rassen ‘Witte van der Laan’ en ‘Rembrandt’ bieden we een keur aan van smakelijke, veelal ziektebestendige rassen, uitgebreid beproefd in ons klimaat.
Druiven kunnen gevoelig zijn voor schimmels, zoals meeldauw, valse meeldauw, botrytis, zwarte en rode vlekkenziekte. Sommige rassen zijn vrijwel geheel resistent, andere hebben een deelresistentie of een zeer grote weerstand tegen schimmels. Met enkele bespuitingen in het voorjaar met biologische middelen (zie ons hoofstuk biologische gewasbescherming) zijn deze zeer goed gezond te houden.
DE MEESTE RASSEN KUNNEN WE MAAR 1X PER JAAR (IN NOVEMBER OF MEI) INKOPEN. DE LEVERTIJD KAN DUS LANG ZIJN.

Dit Duitse Blauwe druivensoort is momenteel (we schrijven 2022) de succesvolste Cabernet variëteit. In 1971 werd deze druif ontwikkeld in het Staatliche Lehr- und Versuchsanstalt für Wein- und Obstbau Weinsberg in Baden-Württemberg (Duitsland). Het is wellicht een kruising tussen de Franse druif Cabernet Sauvignon en de Duitse druif Dornfelder.
De bloei is vroeg te noemen en dit ras komt op een gemiddeld tijdstip tot volle rijpheid, en dat is rond half september. De druiven zijn klein en hebben een hoog suikergehalte. Het enige waar deze soort gevoelig voor is, is valse meeldauw, maar tegen echte meeldauw is er goede resistentie. De wijn die gemaakt wordt, is vol van smaak met een behoorlijke dosis tannines. Het bouquet is voornamelijk van rood fruit met een aroma van cassis. De wijn rijpt langzaam en wordt vanwege de stevige smaak en de diepe kleur ook wel gebruikt om te mengen (cuvée). Als tafeldruif is dit een heerlijke lekkernij, eet er niet teveel van.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Fruit > Druiven - Blauwe Buitendruif
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

820110.1  1 plant    7,95   
820110.2  5 planten    35,00   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.