Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

820105 BLAUWE BUITENDRUIF 'Cabernet Cubin'

(Engels: Grape)
(Vitis )

  images vergroot afbeeldingen
 

Buiten een druif kweken is toch de droom van menig tuinbezitter...?! In tegenstelling tot de teleurstellende rassen ‘Witte van der Laan’ en ‘Rembrandt’ bieden we een keur aan van smakelijke, veelal ziektebestendige rassen, uitgebreid beproefd in ons klimaat.
Druiven kunnen gevoelig zijn voor schimmels, zoals meeldauw, valse meeldauw, botrytis, zwarte en rode vlekkenziekte. Sommige rassen zijn vrijwel geheel resistent, andere hebben een deelresistentie of een zeer grote weerstand tegen schimmels. Met enkele bespuitingen in het voorjaar met biologische middelen (zie ons hoofstuk biologische gewasbescherming) zijn deze zeer goed gezond te houden.
DE MEESTE RASSEN KUNNEN WE MAAR 1X PER JAAR (IN NOVEMBER OF MEI) INKOPEN. DE LEVERTIJD KAN DUS LANG ZIJN.

Dit is een weinig geteelde druif, maar een wijnboer teelt graag een kleine rij van deze zeer krachtige wijn vanwege de zeer donkere kleur en hoge tannine gehalte. Een langzaam (liefst in vaten) rijpende wijn, die voor mensen met minder smaak (Corona!) een uitkomst is, maar ook graag gebruikt worden om andere wijnen op smaak en kleur te brengen (cuvée). Het is een kruising tussen Cabernet Suavignon x Blaufränkisch (= Blauer Limberger).
Je kan een grote opbrengst verwachten van deze ziekteresistente variëteit, ze kunnen ook erg goed tegen kou. Dit zou wel eens een beroemde bewaarwijn kunnen worden, de verwachting is dat deze na enkele decennia alleen maar beter wordt.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Fruit > Druiven - Blauwe Buitendruif
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

820105.1  1 plant    7,95   
820105.2  5 planten    35,00   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.