ONS CORONA-BELEID

  • NIET ELKE E-MAIL KRIJGT EEN ANTWOORD
  • KWEKERS EN WEDERVERKOPERS: ZONDER AFSPRAAK TOEGANG
  • HOBBY-KLANTEN: GEEN CLICK & COLLECT, ALLEEN WINKELBEZOEK NA ONZE UITNODIGING
  • LEVERTIJD 6-9 WEKEN, SPOEDORDERS NIET MOGELIJK

UITLEG


BERGAMOT
818415 'Feminello'

(Citrus bergamia)

  images vergroot afbeeldingen
 
Het belangrijkste smaakelement in Earl Grey Thee! Maar ook een belangrijk bestanddeel van eau de toilet en parfums. De bergamot is een kleine, ronde tot peervormige, zure citrusvrucht, die aan een boom groeit. De boom kan in de natuur ongeveer 4 m hoog worden, maar in een pot kunnen de planten op 1 m hoogte gesnoeid worden. Dit soort komt van oorsprong uit zuidelijk Vietnam, dus in de winter moet de plant vorstvrij staan.
De naam bergamot is afkomstig van de plaats Bergamo in Italiƫ. In Griekenland wordt de plant Pergamonto genoemd en men zegt dat deze naam afkomstig zou zijn van het oude Pergamon (nu Bergama in Turkije). Sommigen vermoeden dat de naam bergamot afkomstig is van het Turkse beg-armudi, wat "peer van de prins" betekent. Dit vanwege de peervormige vruchten.
Bergamotolie wordt uit de schil van de onrijpe vrucht gewonnen. Het is een van de vele stoffen die voor het denatureren van alcohol wordt gebruikt. Daarnaast wordt het gebruikt in de aromatherapie.
Verwar deze plant niet met Bergamotmunt (Monarda), deze plant is genoemd naar de citrusvrucht vanwege de gelijkende geur en smaak.
(bewerkt uit Wikipedia, die wij ook ondersteunen)

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Fruit > Citrusvruchten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

818415.2  1 grote plant (50 cm)    49,00 
bestel