691000 FENEGRIEK

(Engels: Fenugreek or Methi)
(Trigonella foenum graecum)

  images vergroot afbeelding
 

Dit soort wordt hoofdzakelijk geteeld als kiem- of spruitgroente (voor de witte kiem dus). De teelt is in het donker en in de warmte. De kiemen kunnen in de koelkast een week vers blijven, mits goed uitgelekt.

Je ruikt het al aan de zaden: een heerlijke geur van kerrie vermengd met “maggi” bepaalt de smaak van deze frisse kiemen. De jonge planten worden ook als keuken- en medicinaal kruid gegeten, ik zag ze op menig tropische groentemarkt! Deze zaden zijn na de oogst vrij bevonden van schadelijke bacteriën: Salmonella spp. Lysteria monocytogenes, E coli 0157-H7 & Ehec (Enterohaemorrhagic Escherichia coli). Daarna zijn de zaden zo hygiënisch mogelijk behandeld.

Zaaimethode

Spoel de zaden met lauw water af, en zet ze een uurtje in de “week”. Het water afgieten, en de zaden 2x per dag even met lauw water spoelen. Kweek ze bijvoorbeeld in een glazen pot of speciaal kiemsetje. Tussen de spoel-beurten in de pot donker en warm wegzetten en goed laten uitlekken.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kiemen en Microgroenten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

691000  40 g   2,50 
bestel
691000.1  500 g    12,50 
bestel
691000.2  10x500 g    95,00 
bestel