Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

KLAVER
391900 MICROKLAVER 'Euromic'

(Engels: Microclover, Turf Clover)
(Trifolium repens, synoniem: Trifolium dubium)

  images vergroot afbeeldingen
 
Revolutionaire noviteit! Na jaren van selectie en veredeling is het in Denemarken gelukt om een niet woekerend, klein klavertje (Trifolium repens ‘Pirouette’) te ontwikkelen, dat dezelfde groeikracht als gras bezit. Dit geeft grote voordelen:
a. Klaver haalt stikstof uit de lucht en geeft het aan het gras, waardoor veel minder bemesting nodig is en het grasveld voortdurend frisgroen toont.
b. De gecombineerde groeikracht in de breedte verdringen nog meer onkruiden en de mat houdt ook beter vocht vast.
c. Door het fijne klaverblaadje blijft het graseffect behouden en wordt het veld ook niet gladder. Sportvelden worden er ook mee aangelegd.
Ervaringen zijn zeer positief in Groot-Brittannië en België. In Nederland is bijv. Het Vondelpark er mee ingezaaid.
Een grasmengsel (bijvoorbeeld: 40% Veldbeemd, 20% Roodzwenk en 35% Engels Raai) meng je met ± 5% Microclover, dus 33 g per 500 g graszaad. De klaver voor het zaaien goed mengen met het graszaad. Na het ontkiemen en uitgroeien zal de klaver ongeveer 30% van het geheel gaan uitmaken. Nadien inzaaien kan ook, dan eerst goed verticuteren en de klaver mengen met (veel) zand. Dosering vermengd met gras: 33 gram klaver met 660 g Graszaad voor 20-25 m²
Voor puur gebruik: 33 gram voor 10-15 m²

Zaaimethode

Zaaien: april-september, niet bij te warm weer. Om een goede verspreiding van de zaden te krijgen kan het volume worden vergroot met bijvoorbeeld droog zilverzand of metselzand. Zorg voor een goed geëgaliseerd veld, liefst iets aflopend (bol of naar 1 zijde). De gronddeeltjes moeten goed fijn zijn, zodat optimale omsluiting van de zaden plaatsvindt. Na de verdeling van de zaden deze met korte bewegingen inharken en vervolgens de grond plat maken met een wals of met planken onder de voeten. Ideale omstandigheden zijn temperaturen tussen 15-25̊C met regelmatig een regenbui. Bij droogte regelmatig sproeien totdat de klaver voldoende kiemt. De kiemduur is 2-3 weken. De mat is optimaal beloopbaar als de klaver wordt gemengd met graszaad. Bij een veld van alleen microklaver dient niet te intensief worden betreden.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Nuttige Planten > Bemestingsplanten of Groenbemesters
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

391900  33 g   2,50 
bestel
391900.1  100 g   5,95 
bestel
391900.2  1 kg    39,95 
bestel
391900.3  10 kg    350,00 
bestel