Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

KLAVER
391080 HAZENPOOTJE

(Engels: Rabbitfoot Clover, Stone Clover, Haresfoot Clover)
(Trifolium arvense)

  images vergroot afbeeldingen
 

Om uw kostbare grond niet uit te putten is het wijs af en toe de grond braak te laten liggen. In zo'n periode is een groenbemesting ideaal: het brengt voeding in de grond door vaak aanwezige stikstofbinding; het onderdrukt onkruidgroei, bevordert bacterieleven, levert humus en werkt in sommige gevallen tegen schadelijke aaltjes.

Van dit eenjarige, inheemse plantje wil je best een veldje in je tuin, de zachtwollige wit tot zachtroze bloemetjes lijken net hazenpootjes. De bloei is op 5-30 cm en onder de grond is een actief wortelgestel tot wel 50 cm lengte actief. De wortelknolletjes slaan in samenwerking met rhizobium bacteriƫn de kostbare stikstof uit de lucht op als buffervoorraad, waar ook andere planten van profiteren. Laat het plantje als bemesting gezellig groeien tussen je groenten of sierplanten!

Zaaimethode

Zaaien: april-juli bij warm, vochtig weer. Zaai in fijngemaakte grond, luchtig inharken en aandrukken.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Nuttige Planten > Bemestingsplanten of Groenbemesters
Inloggen om als favoriet toe te voegen

391080  1 g   2,50 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”