390960 JUTE, CHINESE

ook wel genoemd: FLUWEELBLAD OF BOTERSTEMPEL (Engels: Velvetleaf, China Jute, Buttonweed, Butterprint, Pie-marker or Indian Mallow)
(Abutilon theophrasti)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een nuttige, oude cultuurplant uit Mediterrane- en Zuid-Aziatische landen. De sterke juteachtige vezel van fluweelblad wordt al sinds 2000 v.Chr. in China gebruikt. De zaden worden in China en Kasjmir gegeten. De sierlijke vruchten (onrijp kort koken), de bloemen en het blad zijn eetbaar. De zaden worden rauw (onrijp) of gekookt gegeten, gedroogd worden ze tot poeder vermalen en in soepen en andere gerechten verwerkt. Door brooddeeg gemengd geeft het aan brood een bijzonder aroma! Fluweelblad is een eenjarige plant die behoort tot de kaasjeskruidfamilie (Malvaceae). De zacht en kort behaarde plant wordt 0,5-1,5 m hoog (in de kas zelfs boven de 2 m!). De hartvormige bladeren zijn groot: 15-25 cm! Na de gele bloei ontstaan de zeer sierlijke vruchten, die ook erg sterk zijn voor de snij!

Zaaimethode

Zaaien: januari-mei op een warme plaats, liefst in een mengsel van cocopeat met zilverzand. Na opkomst koeler en zeer licht zetten. Vanaf mei buiten uitplanten. Late zaai geeft late boei.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
343500 FLUWEELBLAD

Nuttige Planten > Oude Cultuurgewassen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

390960  0,5 g   1,95 
bestel
390960.1  50 g    9,95 
bestel