Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

390136 BLADKOOL & BLADRAAP 'Nitrafix'

(Engels: Fodder Rape + Leafy Turnip)
(Brassica napus + rapa)

  images vergroot afbeelding
 

Om uw kostbare grond niet uit te putten is het wijs af en toe de grond braak te laten liggen. In zo'n periode is een groenbemesting ideaal: het onderdrukt onkruidgroei, bevordert bacterieleven, levert humus en werkt in sommige gevallen tegen schadelijke aaltjes.

Deze snelgroeiende groenbemesting is een mix van Bladraap en Bladkool.
Een ideale groenbemesting omdat de planten hard groeien en diep wortelen. Ze zijn laatbloeiend, tamelijk vorstbestendig en knolvoetbestendig. Voor veevoer (groot- en klein vee) niet te groot laten worden, jong blad vinden ze erg lekker! Het blad is uiteraard ook voor menselijke consumptie: licht pittig! In het voorjaar afmaaien en composteren is een handige optie voor de kleine tuin.
Info voor de boer:
Nitrafix is een mengsel van bladkool en bladraap en is zeer geschikt voor het verhogen van organische stof én voor stikstofvastlegging. Bladkool is één van de gewassen op de lijst van het Meststoffenbesluit en is bijzonder geschikt voor inzaai na maïs. Dit mengsel is GLB-ready en voldoet dus aan de vergroeningseisen (EA) in het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Nitrafix zorgt voor een hoge vastlegging en benutting van stikstof door een relatief hoge C/N-quotiënt. Het gewas neemt veel stikstof op en verteert daarna traag, waardoor de stikstof geleidelijk vrijkomt voor de hoofdteelt.
100 g is voor 100 m²

Zaaimethode

Zaaien: april-oktober in rijen of breedwerpig, 1 cm diep. Op zijn laatst tijdens de eerste bloei afmaaien of onderspitten om ongewenste verspreiding te voorkomen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Nuttige Planten > Bemestingsplanten of Groenbemesters
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

390136  100 g   2,95 
bestel
390136.1  1 kg    9,95 
bestel