Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

390120 BENGAALSE HENNEP

(Engels: Sunn Hemp)
(Crotalaria juncea)

  images vergroot afbeeldingen
 

Om uw kostbare grond niet uit te putten is het wijs af en toe de grond braak te laten liggen. In zo'n periode is een groenbemesting ideaal: het brengt voeding in de grond door vaak aanwezige stikstofbinding; het onderdrukt onkruidgroei, bevordert bacterieleven, levert humus en werkt in sommige gevallen tegen schadelijke aaltjes.

Het nuttige wonder uit de tropen! Deze harde groeier kan wel tot 1,5 m hoog worden! De plant wordt in de (sub)tropen gebruikt als groenbemester, onkruidonderdrukker en nematodenbestrijder. In de zomermaanden zijn de meeste van deze nuttige eigenscheppen dus ook in uw tuin van toepassing: de sterk groeiende beworteling geeft veel onkruiden geen kans en veel soorten aaltjes worden tot diep in de grond gedood. De plant is in de tropen in staat om stikstof uit de lucht te binden en op te slaan in wortelknolletjes. Deze stikstof komt vrij als de plant wordt omgemaaid en/of ondergespit, de meeste stikstof is aanwezig als de plant net bloeit. In onze omgeving schijnt de plant de bodembacterie, die nodig is voor het vormen van wortelknolletjes nog niet aan te treffen, wat niet is kan komen! Na 60 cm groei gaat de plant zich vertakken, de uitbundige gele bloei gebeurt vooral in het bovenste deel van de plant: gele vlinderbloemen met een hoge sierwaarde! In India en Pakistan wordt dit gewas ook geteeld voor de vezel- en papierindustrie.

Zaaimethode

Zaaien: mei - juni op de plaats van bestemming. Meng het zaad met schoon metselzand om meer volume en dus een betere verdeling te krijgen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Nuttige Planten > Bemestingsplanten of Groenbemesters
Inloggen om als favoriet toe te voegen

390120  voor 3-5 m² (10 g)   9,95 
bestel