Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

329960 ZILTE GROENTEN COLLECTIE Zeeaster&Zeevenkel&Zeekraal&Strandbiet


  images vergroot afbeeldingen
 
Zomerse Zeeaster, Zuivere Zeevenkel, Zilte Zeekraal en Stralende Strandbiet.
Klinkende namen van smakelijke zilte groentes en jij kweekt ze gewoon bij jou thuis in de vensterbank, op het balkon of in de tuin met ons kweekpakket.
In het zilte zadenpakket zitten deze 4 soorten zilte groentes. Iedere soort is apart verpakt met een kweekzak, zakje zaad, zakje zilte voedingskorrels en een kokostablet. Een kant-en-klaar pakket om je teelt te starten. (Zoet) water erbij en klaar. Het zilte kweekavontuur kan beginnen.

Zilte groentes? Dat moet toch met zout water? Ik woon niet aan de zee, hoe moet dat dan?
Het ontkiemen van de zilte zaden gebeurt met zoet water. Daarna ga je water geven met zout water. Dat maak je gewoon zelf. Je lost daarvoor een theelepeltje zout (zeezout, of gewoon keukenzout) op in fles water van een liter, schud zodat het oplost en gieten maar!

Ik heb geen tuin, kan ik dan ook zilte groentes kweken?
Ja zeker. Zilte groente kweek je altijd in een afgesloten omgeving. De meeste planten en het bodemleven houden niet van zout en gaan dood bij te hoge concentraties. Zowel op balkon, stadstuintje als grote tuin kweek je de zilte planten in een (grote) pot of bak met een lekbak eronder om het overtollige gietwater op te vangen zodat het niet de bodem instroomt.

Veel meer informatie over Zilte Groenten vind je in het boek “Zilt” (812129). Koop je graag deze zadencollectie + het boek? We geven een beetje korting, kijk hier: 880137

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

329960.1  1 kweekpakket    17,95 
bestel