Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

318950 WILGENROOSJE

ook wel genoemd: KNIKKEND WILGENROOSJE OF BASTAARDWEDERIK (Engels: Willow Herb)
(Epilobium angustifolium, synoniem: Chamerion angustifolium)

  images vergroot afbeeldingen
 
Dit hele bekende wilde blommeke kan in vochtige omstandigheden gemakkelijk 2 m hoog worden. Bij ons in de Biesbosch zoemen de bijen van blijdschap om al die nectar, die de lichtroze bloemen produceren op te snoepen. De bloemen bloeien in lange staarten van onder naar boven, als de plant bovenaan nog bloeit, dan heeft deze onderaan al zaad gevormd. We hoeven niet bang te zijn dat deze fantastische plant ooit uitsterft...
De bloemen, bladeren, wortels en stengels zijn allemaal eetbaar. Eet de jonge bladeren rauw of gekookt, zeer jonge scheuten zouden goed een dunne asperge kunnen vervangen. Stengels zou ik altijd gekookt gebruiken en het liefst even schillen, ze binden je soep en zijn licht laxerend. De bloemen eet je in de knop en rauw in salades. Van de gedroogde bladeren maak je een (iets) zoete thee, die in Rusland “Kaporie-thee” wordt genoemd.
Binnen de fytotherapie is het kruid vooral bekend als huismiddeltje tegen kleine darmproblemen, uitwendig gebruik tegen ontstekingen en pijnverzachting.

Zaaimethode

Zaaien: maart-september op een vochtig zaaibedje, eventueel besproeien met een oplossing van Salpeter (809082). Druk de zaden aan, niet bedekken met aarde, het is een lichtkiemer. Net gekiemde zaden zijn al winterhard, als ze althans buiten zijn gekiemd.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

318950  0,1 g   1,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”