Ons Corona-beleid

  • De meeste mailtjes kunnen we beantwoorden
  • We zijn weer open voor winkelbezoek
  • Levertijd ongeveer 3-6 weken, spoedorders op verzoek mogelijk

UITLEG


312000 VIJGCACTUS

ook wel genoemd: NOPAL, OF CACTUSPEER (Engels: Indian Fig, Tunas, Barbary Fig, Prickly Pear)
(Opuntia ficus-indica)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een echte Mexicaanse cactus, waarvan zowel de vruchten als de schijven zelf eetbaar zijn. Leuk om eens zelf te telen, de vruchten laten wel wat jaartjes op zich wachten! Hij vormt ovale, tot 50 cm lange en 20 cm brede schijven. Let op de doornen, dat spreekt voor zich. ‘s Winters het liefst koel en licht zetten, als ze droog zijn kunnen ze een nachtvorst overleven. ‘s Zomers lekker buiten in de zon. De gele bloemen zitten meestal talrijk aan de rand van de bovenste schijven. De vrucht is een eivormige of ovale, 5-10 cm lange en tot 6 cm brede bes, die in een ronde, verzonken navel eindigt. De vrucht is zowel van binnen als van buiten groengeel of oranje- tot wijnrood. De dunne schil is glad en bezet met glochiden en stekels. De vruchten kunnen worden gehalveerd en worden uitgelepeld. Het sappige vruchtvlees is zacht-vlezig en bevat vele circa 5 mm grote zaden. De zaden kunnen met het vruchtvlees worden opgegeten. Niet alleen zijn de vruchten eetbaar, de succulente schijven kunnen na het verwijderen van de doornen als groente worden gekookt en gegeten. Een waardevolle eigenschappen na het eten van de vruchten is de mogelijkheid om vet te binden en een versneld verzadigingsgevoel. Deze plant is dus geweldig voor gewichtsverlies en -beheer. Dit proces helpt ook bij de vermindering van het cholesterolgehalte in de bloedsomloop.
MET DE VERKOOP VAN DEZE ZADEN STEUNEN WE EEN BIOLOGISCHE FARM IN MEXICO.

Zaaimethode

Zaaien: het gehele jaar in cocopeat met zilverzand. Zaden aandrukken, niet met grond bedekken. Bij warmte, veel licht en voortdurend vocht (sproeien) volgt (trage) kieming. Na de eerste ontkieming goed blijven verzorgen, er kunnen meer kiemers volgen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

312000  10 zaden   2,95   
312000.1  10x10 zaden   19,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”