Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

311050 VOSSEBES

(Vaccinium vitis-idaea)

  images vergroot afbeeldingen
 
Dit inheemse, zuurminnende plantje geeft 2x per jaar oogst (VII en X) van rode, aromatische en iets pittige vruchtjes. Voor directe eet of inmaak zeer gezond! Geef ze een vochtige, zonnige plek: mulchen en turfmolm bijmengen. De plantjes groeien niet hoger dan 25 cm, maken ondergrondse uitlopers en zijn zeer winterhard. De eerste oogst moet voorzichtig gebeuren om de volgende bloei te ontzien. 3 planten per m² is voldoende, de opbrengst loopt op naar 1 kg per m². Na 8 jaar flink snoeien, nooit kunstmest geven. Idee: zet enkele vossebessen in potten op het terras!

Zaaimethode

Zaaien: het hele jaar. De zaden zitten nog in de gefermenteerde bes. Prak de bessen plat en verspreid de gel over een mengsel van cocopeat en zand. Plaats het bakje 6 weken in de koelkast, daarna 4 weken warmer. Herhalen tot kieming volgt.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

311050  1 portie   2,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”