|
|
Kruipende of klimmende plant, voor teelt onder glas. Geeft donker- of lichtgroene, langwerpige vruchten die bij rijping soms over het hele oppervlakte subtiel behaard zijn. Zeer lang te bewaren. Buiten telen lukt ook, alleen blijft de vrucht kleiner en groener. Voor soepen en roerbakgerechten, kijk voor de vele recepten in de Oosterse keuken. Wikipedia geeft bijvoorbeeld als toepassingen: "In China and Taiwan, the winter melon is used to make soup in the same way as daikon radishes, and is often combined with pork or pork/beef bones. In North India and Pakistan, the vegetable is used to prepare a candy called Petha. In South Indian cuisine, it is used to make curries. Occasionally, it is used to produce a fruit drink which has a very distinctive taste. It is usually sweetened with caramelized sugar, which enhances the taste. In Southeast Asia, the drink is widely marketed as winter melon tea. In China, the winter melon is dried and sweetened and eaten at New Year festivals. In China and Taiwan, it is one of the basis of mooncake for the yearly Moon Festival."
TSEET GWA WORDT OOK GEBRUIKT ALS ONDERSTAM VOOR MELOENEN!
ZaaimethodeZaaien: februari-mei op een warme plaats, verspenen en uitplanten onder glas. Soms blijft vruchtzetting lang uit, goed luchten en weinig water geven helpt dan.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|