Deze Franse, historische topper is d.m.v. selectie ontwikkeld door Henri Pascal in de 19e eeuw en wordt nog steeds gewaardeerd en door traditionele kwekers geteeld. Bleekselderie is gezond en vooral rauw erg lekker! Snijd de sappige stengels in stukjes en combineer met een geitenkaasje of stukje zalm: mmm! Uiteraard is kort roerbakken ook een optie of op het laatst toevoegen aan een kruidig soepje.
ZaaimethodeZaaien: februari-april. Selderie staat bekend als een trage en moeilijke kiemer. Dat valt echter wel mee als je de volgende methode volgt: 1) Selderie is een lichtkiemer, de zaden mogen dus niet bedekt worden met aarde, maar moeten gewoon worden aangedrukt en vochtig gehouden. Bedekken met een lichtdoor-latend€ vlies of doek voorkomt uitdroging. 2) Selderie houdt niet van te hoge temperaturen. Kieming tussen 15-22̊C is optimaal. Pas dus op voor bestraling achter glas door de zon. Op deze manier vindt kieming binnen 2 weken plaats. Succes!
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|