Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

SELDERIJ
245300 SELDERIJ 'Lusthof Mix'

ook wel genoemd: SELDERIE (Engels: Celery Mixture)
(Apium graveolens var secalinum)

  images vergroot afbeelding
 
Een van onze Belgische kwekers teelt dit leuke mengsel van verschillende soorten selderij, met dunne of dikke stengel (blad- een bleekselderij) met glad of gekruld blad (Zwolse Krul) met groen of roodachtige stengel (Giant Red). Op avontuur dus!

Zaaimethode

Zaaien: maart-juli voor oogst het zelfde jaar of augustus - september voor oogst in het voorjaar erna. ‘s Winters zaaien in potten voor oogst op de vensterbank Selderie staat bekend als een trage en moeilijke kiemer. Dat valt echter wel mee als je de volgende methode volgt: 1) Selderie is een lichtkiemer, de zaden mogen dus niet bedekt worden met aarde, maar moeten gewoon worden aangedrukt en vochtig gehouden. Bedekken met een lichtdoorlatend(e) vlies of doek voorkomt te snelle uitdroging. 2) Selderie houdt niet van te hoge temperaturen. Kieming tussen 15-22̊C is optimaal. Pas dus op voor bestraling achter glas door de zon. Op deze manier vindt kieming binnen 2 weken plaats. Succes!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

245300  4000 zaden (2 g)   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”