|
|
In ons land is rucola niet meer weg te denken! Deze Italiaanse rauwkostsalade heeft een prettig tintje heet en een vleugje noot... Dit ras groeit snel, is jaarrond te zaaien en heeft het gewilde ingesneden blad, dat de (langzamer groeiende) meerjarige soort zo populair maakt. De Italianen noemen dit soort Rucola coltivata. Als Rucola langzaam groeit door warmte, zon en niet te veel water, dan wordt de smaak veel sterker. Dat heeft slimme supermarkten ertoe geïnspireerd om deze “Wasabi-Rucola” te noemen. Dit is dus geen speciaal ras, maar een langzaam geteelde rucola. Let op, als je de langzame teelt overdrijft, dan schieten de plantjes in de bloei.
ZaaimethodeZaaien: maart-september buiten, steeds een portie zaaien geeft voortdurend verse oogst. Ze kunnen wat kou verdragen. In de zomer vochtig houden om snel doorschieten te voorkomen. Binnen kan jaarrond worden gezaaid. Dit soort wordt ook geteeld als microgroente (voor het jonge plantje met kiemblad of eerste gewone blad). Microgroente wordt op vochthoudend materiaal gekweekt (keukenrol, watten, aarde). Voor de ontkieming donker en warm, na de ontkieming licht en koeler.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|