Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

241550 ROSELLA

ook wel genoemd: SILLO SOUGRI (Engels: Roselle)
(Hibiscus sabdariffa)

  images vergroot afbeeldingen
 
Prachtige plant, dat veel eetbare toepassingen kent en als eenjarige of meerjarige (vorstvrij overwinteren) wordt geteeld. We beginnen bij de jonge blaadjes en stengels: deze worden bijvoorbeeld in Senegal heel veel gegeten als kruidige, iets zure variant op spinazie, een smaakmaker in vis- en rijstgerechten. Van de oudere stengels wordt een sterke vezel gemaakt. Na enkele maanden verrassen de planten met fantastische schotelvormige bloemen in wit of roze tinten. Sierlijk maar ook weer eetbaar: eet ze rauw in salades of gebruik ze in zoet bakwerk. Gedroogd wordt van de bloem een populaire thee getrokken, in Noord- en West-Afrika heel bekend (Wonjo of Bissap). Een rode kleurstof, getrokken uit de bloem, wordt veel gebruikt in voedsel. De helderrode, kleverige vruchten zijn sierlijk in bloemwerk, maar ook een belangrijke bron van gezonde drankjes.

Zaaimethode

Zaaien: maart-april binnen of mei-juni buiten, kiemt gemakkelijk bij warmte. Uitplanten op korte afstand bij jonge oogst, op minimaal 50 cm bij het doel om te bloeien.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
525460 Hibiscus sabdariffa

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking
Roselle

241550  ± 400 zaden (10 g)   1,95 
bestel
241550.1  ± 4000 zaden (100 g)   15,00 
bestel
241550.2  ± 40.000 zaden (1 kg)    100,00 
bestel