Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

225990 RABARBER, SIKKIM

(Engels: Sikkim Rhubarb)
(Rheum nobile)

  images vergroot afbeeldingen
 
Deze torenhoge en torenvormige rabarber groeit in het wild in ruig gebied op 3500-4500 m hoogte in de Himalaya! De plant vormt eerst een bekende basis van groot rabarberblad met een fijne, milde smaak. In die periode kan je (van volwassen planten) oogsten tot eind mei.
Als de planten gaan doorgroeien om de spectaculaire bloeistengel te vormen, moet je ze met rust laten en genieten... De stengels kunnen wel 2 m hoog worden en zijn bedekt met bijne witte bladeren, die elkaar als dakpannen overlappen. Aan de top kan het blad zelfs roze verkleuren. Onder die bladeren (kijk maar eens stiekem) bevinden zich de onopvallende geelgroene bloemetjes, die tot zaadvruchtjes uitgroeien. In dat stadium worden de schutbladeren roodbruin, en vallen af.
De eigenschappen van deze bijzondere plant beschermen deze tegen de verhoogde UV-blootstelling en kou op de hoogte waar ze van nature groeien.
Hoe teel je nu zoiets: geef ze een zeer zonnige plaats, zorg voor erg goede drainage door een diep gat te graven en deze met een mengsel van humeuze grond en grof zand (of fijn grind) te vullen. Dit bereik je uiteraard het beste op een reeds bestaande helling. Als de drainage op orde is, dan kunnen de wortels wel 1-2 m diep gaan en van boven zo dik als een arm worden!
De lokale bevolking (de plant heet daar Chuka) eet graag van de stengels en drinkt van het heldere water dat de stengels bevatten. De wortel wordt in Tibetaanse geneeskunde toegepast.

Zaaimethode

Zaaien: aug-dec in de vollegrond. Gewoon de winter erover laten komen, kieming vindt in het voorjaar erna of een jaar later plaats. Voor de kunstmatige koelkiemmethode, vraag onze info per e-mail.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Sikkim Rabarber English Information
Zaaien van koukiemers

225990  10 zaden   3,95 
bestel