Zoete, witte wortel, al eeuwen in cultuur. In Zwitserland en Zuid-Duitsland zijn pastinaakresten gevonden bij opgravingen uit het Stenen Tijdperk (9000 v. Chr. en later). Echt zelf geteeld werd de pastinaak vooral populair rond de jaartelling in de Romeinse tijd in Italië. Ze zijn behoorlijk vorstbestendig, de smaak wordt versterkt als de vorst “er overheen” is gegaan. Let op: bij warm en zonnig weer kan bij het oogsten het blad irritatie veroorzaken.
Een verfijnde pastinaak met geleidelijk taps toelopende vorm. De wortels zijn vrij glad, geven een hoge opbrengst en zijn ziekteresistent. Oogstbaar na 110 dagen. Dit soort leent zich dus voor vroege oogst. Oogst ook eens een extra jonge pastinaak: een delicatesse!
ZaaimethodeZaaien maart-half mei, oogsten eind oktober-maart. Niet zaaien bij warm weer, afkoeling in de avond werkt gunstig op de kieming. Rij-afstand 35 cm en uitdunnen op 15 cm.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|