Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

204709 OKRA 'Super Bhindi'

(Engels: Okra, Lady's Finger)
(Abelmoschus esculentus, synoniem: Hibiscus esculentus)

  images vergroot afbeeldingen
 

Okra is een veelzijdige en sierlijke, geel- of witbloeiende zomergroente met veel eetbare delen! Het belangrijkste en bekendste deel zijn de peulvormige vruchten. Deze zijn zeer jong geoogst het lekkerst en worden gebakken, gekookt (maakt sauzen en soepen dikker) of ingelegd in zuur. De heerlijk zachte textuur is zeer geliefd in de Mediterrane en Aziatische keuken. De zaden kunnen worden vermalen of gekookt en verwerkt in brood of Tofu en Tempeh. Geroosterd zaad is een van de beste koffievervangers! Het blad, de bloemknoppen en bloemen zijn eetbaar in roerbakschotels of soepen. Het blad kan ook goed worden gedroogd voor later gebruik in de soep. Tenslotte zijn de wortels ook eetbaar voor het bereiden van bijvoorbeeld een groentebouillon, na het trekken de wortels weer verwijderen, ze zijn taai. Heel populair in Midden-Amerika en Zuid-Amerika (Surinaamse keuken bijvoorbeeld)

Dit ras van Burpee is uitgebreid getest in Noord-Europese kassen en bleek telkens een van de beste qua stevigheid en productie. De planten vertakken gemakkelijk en worde 1-1,5 m hoog. Na de fraaie gele bloei ontstaan de groene okra’s, de optimale oogstlengte is 7-10 cm.

Zaaimethode

Zaaien: binnen van maart-mei. Uitplanten in de kas, in potten buiten of op een beschutte plaats in de tuin. Afstand ± 50 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

204709  10 zaden   1,95 
bestel